Νομοθετική ακρόαση στις ΗΠΑ για την προστασία φωσφορικών αλάτων και ποτάσας του 2024

Μόνο 14 χώρες στον κόσμο παράγουν ποτάσα και 11 χώρες σημαντικές ποσότητες φωσφορικών αλάτων

Η Υποεπιτροπή Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φυσικών Πόρων πραγματοποίησε νομοθετική ακρόαση σχετικά με τον διακομματικό νόμο H.R. 8450, τον νόμο περί προστασίας φωσφορικών αλάτων και ποτάσας του 2024, που εισήχθη από τους βουλευτές Cammack (R-FL) και Slotkin (D-MI). 

Εάν τεθεί σε ισχύ, η νομοθεσία θα κατευθύνει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) να διεξαγάγει άμεση επανεξέταση για να καθορίσει την ανάγκη προσθήκης φωσφορικών αλάτων και ποτάσας στον κατάλογο κρίσιμων ορυκτών.  

Η πλειονότητα των πόρων φωσφορικών αλάτων και ποτάσας συγκεντρώνεται σε λίγες μόνο χώρες, αφήνοντάς τις ευάλωτες στα τρωτά σημεία της αλυσίδας εφοδιασμού και στη γεωπολιτική αστάθεια. 

Τα γεγονότα των τελευταίων ετών μας έδειξαν ότι η επισιτιστική ασφάλεια είναι εθνική ασφάλεια και τώρα είναι η ώρα να προστατεύσουμε το έθνος μας συμπεριλαμβάνοντας φωσφορικά άλατα και ποτάσα στον κατάλογο κρίσιμων ορυκτών USGS.

Μόνο 14 χώρες στον κόσμο παράγουν ποτάσα, με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία να αποτελούν σχεδόν το 40% της παγκόσμιας παραγωγής. Όσον αφορά τα φωσφορικά άλατα, 11 χώρες παράγουν σημαντικές ποσότητες με την Κίνα να αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% της παγκόσμιας παραγωγής.