Cristal Union: Ρεκόρ κέρδη λόγω των υψηλών τιμών της ζάχαρης

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20% σε 2,8 δισ. ευρώ για το 2023

Την Τρίτη, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ζάχαρης στη Γαλλία, η Cristal Union, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ρεκόρ ύψους 307 εκατομμυρίων ευρώ (334 εκατομμύρια δολάρια) για το οικονομικό έτος 2023/24, αυξημένα κατά 72% από τα 179 εκατομμύρια που είχαν αναφερθεί ένα χρόνο νωρίτερα, βοηθούμενη από τις υψηλές τιμές της ζάχαρης.

Αυτό αναφέρει το MarketScreener.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20% σε 2,8 δισ. ευρώ για το έτος που έληξε στις 31 Ιανουαρίου, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 50% σε 432 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο συνεταιριστικός όμιλος.

«Ο όμιλος μπόρεσε να επωφεληθεί από τη δυναμική αγορά ζάχαρης και τις ικανοποιητικές αποδόσεις ζαχαρότευτλων, παρά τη μείωση των εκτάσεων (-2%) και τις ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Άλλοι ευρωπαϊκοί όμιλοι ζάχαρης και αιθανόλης, μεταξύ των οποίων ο μεγαλύτερος παραγωγός Tereos της Γαλλίας και η γερμανική Suedzucker, ανακοίνωσαν επίσης ισχυρά κέρδη κατά το περασμένο οικονομικό έτος, καθώς επωφελήθηκαν από την άνοδο των τιμών σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.