Ανασχηματισμός: Έρχονται αλλαγές στο ΥΠΑΑΤ;

Οι αγρότες έστειλαν το μήνυμά τους στις Ευρωεκλογές

Προ των πυλών βρίσκεται κυβερνητικός ανασχηματισμός μετά και την πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος στις Ευρωεκλογές

Η μείωση του ποσοστού στο 28,31% το 2024 από το 33,12% της ευρωκάλπης του 2019 επιτάχυνε τις διαδικασίες αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. 

Το Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocapital, είναι αποφασισμένο να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να γίνουν γρηγορότερα οι παρεμβάσεις σε τομείς που επιβάλλονται και να «τρέξει» το σύνολο του κυβερνητικού έργου. 

Σε ό,τι αφορά στον αγροτικό κλάδο, οι συνεχόμενες αστοχίες στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, η έλλειψη ενημέρωσης για τη νέα ΚΑΠ, καθώς και η ακρίβεια στα αγροτικά εφόδια, προκάλεσαν δυσαρέσκεια στους κόλπους των αγροτών. 

Η έλευση των αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων στις κάλπες ήταν χαμηλή, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα δυσαρέσκειας για τις πολιτικές που ακολουθούνται, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, οι απόψεις που έχουν επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, είναι για άλλους θετικές και για άλλους αρνητικές.

Πάντως, την τελική απόφαση, εάν ο ίδιος θα παραμείνει στη θέση του ή αν θα επιλεγεί νέος ΥΠΑΑΤ, την έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.