Η Κίνα αυξάνει τις εισαγωγές σιτηρών λόγω ξηρασίας

Μειωμένη η παραγωγή σιτηρών στη χώρα

Η ξηρασία αναμένεται να μειώσει την παραγωγή σιταριού και καλαμποκιού της Κίνας, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες εισαγωγές από το έθνος που δεν έχει προβεί σε σημαντικές αγορές πρόσφατα λόγω της υπερπροσφοράς και της μειωμένης κατανάλωσης, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο την BOABC, μια γεωργική συμβουλευτική εταιρεία με έδρα την Κίνα.  

Η παραγωγή σιταριού κατά την περίοδο εμπορίας που λήγει τον Ιούνιο του 2025 προβλέπεται να μειωθεί κατά 1,24% σε 134 εκατομμύρια τόνους, ενώ το καλαμπόκι αναμένεται να μειωθεί κατά 2,26% σε 282 εκατομμύρια τόνους κατά το έτος μέχρι τον Οκτώβριο του 2025, ανέφερε η BOABC.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι λιγότερες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ξηρασία σε μια σημαντική περιοχή παραγωγής σιτηρών στη βόρεια Κίνα και επηρέασαν τη φύτευση των καλοκαιρινών σιτηρών, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας.

Οι συνθήκες ξηρασίας θα μπορούσαν να επιδεινωθούν με τη συνέχιση των υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες 10 ημέρες σε σημαντικές περιοχές παραγωγής σιταριού και καλαμποκιού.

Το υπουργείο γεωργίας έχει στείλει αντιπροσωπείες σε κορυφαίους παραγωγούς σιτηρών για την αντιμετώπιση της ξηρασίας, αναφέρει το Bloomberg.