Χαμηλότερη από την αναμενόμενη παραγωγή ζάχαρης στη Βραζιλία

Οι μύλοι διέθεσαν το 48,28% του ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή ζάχαρης

Η παραγωγή ζάχαρης στην περιοχή Κέντρο-Νότος της Βραζιλίας ήταν μικρότερη του αναμενόμενου κατά το δεύτερο εξάμηνο του Μαΐου, με την ποσότητα ζαχαροκάλαμου που διατέθηκε από τα εργοστάσια για την παραγωγή ζάχαρης να μην ανταποκρίνεται στις εκτιμήσεις των αναλυτών για δεύτερη συνεχόμενη φορά, όπως έδειξαν τα στοιχεία την Παρασκευή.

Οι βραζιλιάνικοι μύλοι παρήγαγαν 2,7 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ζάχαρης την περίοδο αυτή, 7,72% λιγότερο από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα. Η σύνθλιψη του ζαχαροκάλαμου μειώθηκε κατά 3,36% σε 45,2 εκατομμύρια τόνους, ενώ η παραγωγή αιθανόλης ήταν μόνο οριακά μικρότερη από πέρυσι (-0,2%) στα 2,12 δισεκατομμύρια λίτρα, ανέφερε ο βιομηχανικός όμιλος UNICA σε έκθεση για τις καλλιέργειες.

Έρευνα της S&P Global Commodity Insights ανέφερε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι οι αναλυτές ανέμεναν παραγωγή ζάχαρης 2,9 εκατ. τόνους και σύνθλιψη ζαχαροκάλαμου 46,64 εκατ. τόνους.

Οι μύλοι διέθεσαν το 48,28% του ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή ζάχαρης, επίσης κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς και ακόμη και κάτω από το 48,65% του περασμένου έτους. Οι αναλυτές ανέμεναν την κατανομή στη ζάχαρη, το λεγόμενο μείγμα ζάχαρης, στο 49,83%.

Το μείγμα ζάχαρης ήταν επίσης χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις της προηγούμενης έκθεσης, προκαλώντας κάποια έκπληξη στην αγορά, καθώς οι περισσότεροι παίκτες ανέμεναν υψηλό μείγμα ζάχαρης αυτή τη σεζόν μετά τις επενδύσεις των εργοστασίων για την επέκταση της δυναμικότητάς τους για την παραγωγή του γλυκαντικού και καθώς οι τιμές της ζάχαρης παραμένουν πιο κερδοφόρες από τις τιμές της αιθανόλης.

Ο διευθυντής της UNICA Λουτσιάνο Ροντρίγκες δήλωσε ότι η ποιότητα του ζαχαροκάλαμου είναι πιθανώς ο κύριος λόγος για τη χαμηλότερη παραγωγή ζάχαρης. Είπε ότι υπάρχει κάποιο παλιό ζαχαροκάλαμο από την προηγούμενη περίοδο που εξακολουθεί να επεξεργάζεται, καθώς και ζαχαροκάλαμο που δεν αναπτύχθηκε όπως θα έπρεπε λόγω των δυσμενών κλιματικών συνθηκών.

"Είτε η απόδοση του ζαχαροκάλαμου έχει ήδη μειωθεί και/ή τα εργοστάσια ήδη επιβραδύνουν τη σύνθλιψη λόγω του ζαχαροκάλαμου που δεν έχει ωριμάσει ακόμη λόγω του ξηρού καιρού", δήλωσε ένας μεσίτης ζάχαρης με έδρα τις ΗΠΑ.