Διαγραφή Αυγενάκη ζητάει ο Κ. Μητσοτάκης

Παραπέμφθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παραπέμφθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Η ανακοίνωση Τασούλα:

Στον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη από συνεδριάσεις της Βουλής προχώρησε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας. «Εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό το άρθρο 77 είμαι αναγκασμένος να επιβάλω μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

“Η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη στο χώρο του αεροδρομίου ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις για την συμπεριφορά του, αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε και δημόσια συγγνώμη για αυτή τη συμπεριφορά. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την συγγνώμη από εκπρόσωπο του κοινοβουλίου που έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να υπηρετεί το κύρος του” τόνισε ο κ. Τασούλας.

Η ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη: 

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ. από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».