Το Μαρόκο εισάγει 200.000 τόνους ρωσικού σιταριού

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Ρωσία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να προμηθεύσει το Μαρόκο με σιτάρι σε "λογικές τιμές"

Επιδιώκοντας να αυξήσει την επισιτιστική του ασφάλεια, το Μαρόκο εισήγαγε περισσότερους από 200.000 τόνους σιτηρών, κυρίως σιτάρι, από τη Ρωσία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ανέφερε το Morocco World News.

Η πλειονότητα των αποστολών προήλθε από τον τερματικό σταθμό σιτηρών Vysotsk κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Γραφείου Ασφάλειας Τροφίμων του Μαρόκου επισκέφθηκε πρόσφατα τη Ρωσία για να γνωρίσει από πρώτο χέρι τα μέτρα ελέγχου της ποιότητας των σιτηρών της χώρας. Η επίσκεψη περιελάμβανε την παρατήρηση της διαδικασίας φόρτωσης των σιτηρών και των διαδικασιών ποιοτικού ελέγχου, ανέφερε το Morocco World News.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Ρωσία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να προμηθεύσει το Μαρόκο με σιτάρι σε "λογικές τιμές". Το Μαρόκο εισήγαγε 80.900 τόνους σιταριού τον Νοέμβριο και άλλους 81.300 τόνους τον Δεκέμβριο.

Ο ξηρός και ζεστός καιρός κατά το πρώτο μέρος του 2024 έχει οδηγήσει την παραγωγή σιτηρών του Μαρόκου σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την Ξένη Γεωργική Υπηρεσία (FAS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). Το 2023-24, το Μαρόκο εισήγαγε το 80% των αναγκών του σε σιτάρι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε η FAS.

Η ζήτηση εισαγωγών για το 2024-25 εκτιμάται σε 7,5 εκατ. τόνους για το σιτάρι και 1,5 εκατ. τόνους για το κριθάρι.