Ανεβαίνει η τιμή σε σιτάρι, καλαμπόκι και σόγια

Άνοδος και σε βοειδή και χοιρινά

Η τιμή στο καλαμπόκι σημείωσε άνοδο 5 σέντς σήμερα το πρωί, ενώ η σόγια αυξήθηκε κατά 1¼ σέντς.

Τα συμβόλαια σιτηρώμν του Σεπτεμβρίου σημειώνουν επίσης κέρδη. Το σιτάρι σημειώνει άνοδο 14 σέντς. Το σιτάρι της Μινεάπολης αυξάνεται κατά 8¾ σέντς.

"Το ασθενέστερο δολάριο των ΗΠΑ μετά τη μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας που ενίσχυσε τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων [της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ] είναι ένας υποστηρικτικός παράγοντας για το σύμπλεγμα", αναφέρει το The Brock Report. "Ο γενικά ευνοϊκός καιρός στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, ωστόσο, αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την αγορά, μαζί με τις αδύναμες εβδομαδιαίες εξαγωγικές πωλήσεις καλαμποκιού και σόγιας. ... Οι σημερινές αγορές σιτηρών και κτηνοτροφικών προϊόντων θα διαπραγματεύονται κανονικά, αλλά ο όγκος συναλλαγών είναι πιθανό να είναι χαμηλός, καθώς πολλοί έμποροι βρίσκονται σε ένα τετραήμερο Σαββατοκύριακο διακοπών".

Το USDA δημοσίευσε σήμερα το πρωί την εβδομαδιαία έκθεση για τις εξαγωγικές πωλήσεις.

"Οι εβδομαδιαίες εξαγωγικές πωλήσεις σήμερα το πρωί φαίνεται να είναι λίγο αρνητικές για τις τιμές του καλαμποκιού και της σόγιας, αλλά υποστηρικτικές για το σιτάρι, το βαμβάκι και το ρύζι", αναφέρει το The Brock Report. "Για το καλαμπόκι, το USDA ανέφερε καθαρές πωλήσεις παλαιάς σοδειάς 357.200 μετρικών τόνων, που ήταν κατώτερες των εκτιμήσεων του εμπορίου που κυμαίνονταν από 500.000 έως 900.000. Οι πωλήσεις για το 2024/2025 ήταν 311.500 μετρικοί τόνοι, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του εμπορίου που κυμαίνονταν από μηδέν έως 400.000.

"Οι καθαρές εξαγωγικές πωλήσεις σόγιας ήταν μόλις 228.400 μετρικοί τόνοι για την παλιά καλλιέργεια, στο χαμηλότερο σημείο των εμπορικών εκτιμήσεων που κυμαίνονταν από 200.000 έως 600.000, ενώ οι καθαρές πωλήσεις νέας καλλιέργειας 150.300 μετρικών τόνων ήταν στο υψηλότερο σημείο των εμπορικών εκτιμήσεων.

"Οι καθαρές εξαγωγικές πωλήσεις σιταριού ήταν εντυπωσιακές και ανήλθαν σε 805.300 μετρικούς τόνους, ξεπερνώντας τις εμπορικές εκτιμήσεις που κυμαίνονταν από 350.000 έως 700.000".

Τα ζώντα βοοειδή του Αυγούστου είναι αυξημένα κατά 48 σέντς. Τα βοοειδή τροφοδότη τον Αύγουστο είναι μειωμένα κατά 3 σέντς. Τα άπαχα γουρούνια Αυγούστου είναι αυξημένα κατά 8 σέντς.