Η Ινδία σχεδιάζει να αυξήσει περαιτέρω τις εισαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία

Η Ινδία αύξησε τις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών και προϊόντων σιτηρών κατά 22 φορές την περίοδο 2023-24.

Η Ινδία και η Ρωσία σχεδιάζουν να ενισχύσουν περαιτέρω το εμπόριο γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων, δήλωσαν τα δύο κράτη μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Ινδία αύξησε τις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών και προϊόντων σιτηρών κατά 22 φορές την περίοδο 2023-24.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη σταθερή προμήθεια λιπασμάτων.

"Χάρη στη φιλία μας, καταφέραμε να επιλύσουμε τις δυσκολίες για τους Ινδούς αγρότες", είπε ο Μόντι στον Πούτιν. "Καλύψαμε όλες τις ανάγκες τους σε λιπάσματα. Αυτός είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος της φιλίας μας".

Η Ρωσία και η Ινδία έχουν θέσει ως στόχο για το διμερές εμπόριο τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια "ευρεία βάση" μέχρι το 2030, από τα 65 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα, δήλωσε ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Vinay Mohan Kwatra.

Το Reuters ανέφερε ότι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική αγροτική υπηρεσία παρακολούθησης έδειξαν ότι η Ρωσία εξήγαγε έως και 89,3 εκατομμύρια τόνους σιτηρών και προϊόντων σιτηρών το 2023-24.