Η οινοποιία προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», κινδυνεύουν τα προγράμματα προβολής οίνων

Η κατανάλωση πέφτει δομικά χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε τίποτα.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Συνεταιριστικών Οινοπαραγωγών, η πρώην ευρωβουλευτής Irène Tolleret προειδοποίησε τους οινοποιητικούς συνεταιρισμούς, για τους κινδύνους που τους απειλούν κατά τη διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Irène Tolleret μιλά στο συνέδριο των Οινοπαραγωγικών Συνεταιρισμών (Ludovic Roux, πρόεδρος των Συνεταιρισμών Οινοπαραγωγών της Occitanie στα αριστερά της)

Προσκεκλημένη να μιλήσει στο Συνέδριο Συνεταιρισμένων Οινοπαραγωγών στις 27 Ιουνίου στο νησί Embiez, η Irène Tolleret δεν πήγε με το πίσω μέρος του κουταλιού κατά την ανάλυσή της για τις τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές. «Έχουμε ποσότητα δημαγωγών και τρελών για την υγεία μας ,στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε.

Τίποτα δεν γνωρίζουν για το κρασί

Στην ομιλία της, η πρώην ευρωβουλευτής προειδοποίησε ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τον Γερμανό Peter Liese, μέλος του ΕΛΚ και της ειδικής επιτροπής για την καταπολέμηση του καρκίνου, η οποία εκπόνησε έκθεση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κατανάλωση αλκοόλ χωρίς κίνδυνο για καρκίνο. . «Είναι κατά του αλκοόλ. Δεν έχουν καμία σχέση με το κρασί», εξανέστη η Irène Tolleret.

Εύκολη νίκη

Σύμφωνα με την ίδια, τα επόμενα ζητήματα που απειλούν τον κλάδο είναι η επιθυμία απαγόρευσης κάθε κρατικής ενίσχυσης για την προώθηση του κρασιού και η υποχρέωση αναγραφής της ποσότητας αλκοόλ στις ετικέτες. Δύο μάχες που μπορούν να αποφέρουν μεγάλες αποδόσεις σε αυτούς που τις οδηγούν, εξηγεί η πρώην βουλεύτρια . «Η κατανάλωση πέφτει δομικά χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Στην Ιρλανδία, μετά την υποχρέωση αναγραφής της ποσότητας αλκοόλ σε γραμμάρια, οι υποστηρικτές αυτού του μέτρου δήλωσαν νίκη. Είπαν ότι η πτώση της κατανάλωσης ήταν απόρροια αυτής της υποχρέωσης παρόλο που είναι διαρθρωτική. »