ΟΠΕΚΕΠΕ: Τη Δευτέρα η απόφαση αν θα δοθεί νέα παράταση – Παράταση ζητάει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - Σύσκεψη και στο ΥΠΑΑΤ

Σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024 - Απομένουν ακόμη μόλις 12.000 αιτήσεις

Μια «ανάσα» πριν την ολοκλήρωση βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024 σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agrocapital.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν οριστικοποιηθεί 610.000 δηλώσεις από το σύνολο των 622.000 δηλώσεων. 

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωσή του είχε δώσει παράταση έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, διάστημα που εκτιμά ότι αρκεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 

Ωστόσο, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ επιπλέον παράταση της όλης διαδικασίας. «Θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο επιμήκυνσης της περιόδου υποβολής και επεξεργασίας των δηλώσεων, στο πλαίσιο των κανονισμών αλλά χωρίς αγκυλώσεις και υπερβολές, και να δοθούν στα ΚΥΔ όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που διευκολύνουν τη δουλειά τους και θα συμβάλουν στην ομαλή πληρωμή των ενισχύσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρία σε σημερινή της ανακοίνωση 

Πάντως, σε επικοινωνία που είχε το Agrocapital με υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού Πληρωμών, τονίστηκε ότι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση

Επίσης, όπως τόνισαν πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024, θα γίνει μια σύσκεψη.

Εκεί, ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» και να λάβει αποφάσεις, ώστε η πληρωμή στα τέλη Οκτωβρίου να είναι όσο το δυνατόν σωστή γίνεται.