Ιεράπετρα: Αγρότες καταγγέλλουν αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματά τους

Έντονη αγανάκτηση αγροτών για εργάτες γης, νερό και κόστος παραγωγής.

Γενική Συνέλευση – συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2024 από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, στην Ιεράπετρα.

Τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής Ιεράπετρας - Μακρύ Γιαλού  αναδείχτηκαν έντονα και εκφράστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η αγανάκτηση σε ζητήματα όπως : εργάτες γης, Ενιαία Διαχείριση Υδάτων Κρήτης, κόστος παραγωγής, Μεταφορικό Ισοδύναμο κ.α.

Για το θέμα των εργατών γης είναι ξεκάθαρο για εμάς πλέον που βιώνουνε καθημερινά αυτή την κατάσταση, ότι είναι θέμα στρατηγικής επιλογής και στόχευσης από την Κυβέρνηση, να συντηρείται αυτό το πρόβλημα σε αυτή την ένταση και σε αυτό το βαθμό τα τελευταία 3 χρόνια. Όχι μόνο δεν υπάρχει βούληση για να λυθεί ,αλλά το ακριβώς αντίθετο καθώς δημιουργούνται συνεχώς εμπόδια για να μην εφαρμοστεί ορθά και έγκαιρα η ελληνική νομοθεσία.

Για το ζήτημα της Ενιαίας Διαχείρισης Υδάτων Κρήτης  εκφράζουμε την αντίθεση μας σε αυτό εγχείρημα καθώς με τα ισχύοντα δεδομένα, θεωρούμε ότι το θολό τοπίο που σκοπίμως υπάρχει για αυτό το θέμα, δεν είναι είναι τυχαίο και σίγουρα θα βρεθούμε μπροστά δυσάρεστες εξελίξεις.

Επίσης το Μεταφορικό Ισοδύναμου είναι ένα θέμα που έχει εξελιχθεί σε μέγα σκάνδαλο. Τα χρήματα που προϋπολογιζόταν για αυτό το Μέτρο (ώστε να ενισχυθεί η νησιωτική οικονομία) έχουν κατευθυνθεί για άλλους σκοπούς με αποτέλεσμα να οι δικαιούχοι να είναι απλήρωτοι από το 2022 

Για πολλά άλλα θέματα έγινε επίσης ενημέρωση, οπού και θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις για το καθένα από αυτά ξεχωριστά.