ΠΟΓΕΔΥ: Συνάντηση με τον Υπουργό Κ. Τσιάρα για τα χρόνια προβλήματα των γεωτεχνικών

Δεσμεύσεις για ανθυγιεινό επίδομα και κενές οργανικές θέσεις γεωτεχνικών

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 8/10/2024 συνάντηση του ΔΣ της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ με τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ Κώστα Τσιάρα. Στη συνάντηση τέθηκαν τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τους Γεωτεχνικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΑΤ και των Περιφερειών, σε θεσμικό, οικονομικό και διοικητικό πλαίσιο. Ο Υπουργός αναγνώρισε τον κομβικό ρόλο των γεωτεχνικών υπαλλήλων και στα τρία επίπεδα διοίκησης (Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Αυτοδιοίκηση) και ζήτησε τη συνεργασία της ΠΟΓΕΔΥ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου. 

Ανακοίνωσε την άμεση χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος στους δικαιούχους υπαλλήλους του πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κτηνιάτρους, τόσο για τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος, όσο και για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. Επίσης, εξέφρασε την πρόθεση και ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια της ΠΟΓΕΔΥ για αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των πρόσθετων τελών και των προβλεπομένων από τον Κανονισμό 625/2017 αμοιβών των γεωτεχνικών ελεγκτών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν και επιμέρους κλαδικά και εργασιακά προβλήματα των γεωτεχνικών.

Η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία της, θα συνεχίσει τις επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς και Περιφερειάρχες για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των γεωτεχνικών, χωρίς να δίνει λευκή επιταγή. Αναμένει την έμπρακτη αναγνώριση του κομβικού ρόλου των γεωτεχνικών. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΓΕΔΥ.