ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 30/10 «κλειδώνει» η καταβολή των ενισχύσεων

Κάποιοι αγρότες θα πληρωθούν... αρχές Νοεμβρίου

Για την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η πληρωμή της προκαταβολής των ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πάντως αν ισχύσει αυτό, τότε όσοι παραγωγοί λαμβάνουν τις ενισχύσεις τους σε άλλη τράπεζα πέρα από την Πειραιώς, ίσως πληρωθούν και αρχές… Νοέμβρη. Εάν ισχύσει αυτό το σενάριο, τότε θα είναι πρώτη φορά στα χρονικά που θα συμβεί κάτι τέτοιο. 

Όπως είπαν στο Agrocapital υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού Πληρωμών, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ώστε να γίνει όσο πιο «ομαλά» η πληρωμή.

Πάντως, οι αγρότες κρατάνε «μικρό καλάθι» αν αναλογιστεί κανείς τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Από τη μια το κλείσιμο των δηλώσεων ΟΣΔΕ …αρχές Οκτωβρίου και από την άλλη τα «ραβασάκια» σε σχεδόν 200.000 αγρότες μέσω των οποίων ζητούν να επιστρέψουν περισσότερα από 52 εκατ. ευρώ. 

Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την επιστροφή των χρημάτων, με αγρότες που επικοινώνησε το Agrocapital ανέφεραν ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα χρήματα που καλούνται να γυρίσουν πίσω, ξεπερνούν το 50% των ενισχύσεων που θα λάβουν στην επερχόμενη πληρωμή στα τέλη του Οκτώβρη. 

Χθες πάντως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, θέλοντας να δείξει ότι «αλλάζει» προχώρησε στην ολοκλήρωση εκκαθαριστικών πληρωμών έτους 2023, ύψους, λίγο πάνω από τα 10,7 εκατομμύρια ευρώ.