Το φαράγγι του Βίκου στα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας της Ευρώπης

Απολαύστε την άγρια ομορφιά της Ελλάδας σε αυτό το μοναδικό φαράγγι.

Απολαύστε την άγρια ομορφιά της Ελλάδας σε αυτό το μοναδικό φαράγγι.

Το CNNi συμπεριέλαβε το φαράγγι του Βίκου στη λίστα με τα καλύτερα μονοπάτια μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη, αναγνωρίζοντας την άγρια ομορφιά και την γαλήνια ατμόσφαιρα που προσφέρει στους πεζοπόρους.

Για όσους αναζητούν μια αυθεντική εμπειρία πεζοπορίας, μακριά από την πολυκοσμία, το φαράγγι του Βίκου αποτελεί ιδανική επιλογή. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ελλάδας, στην περιοχή του Ζαγορίου, και φέρει τον τίτλο του βαθύτερου φαραγγιού στον κόσμο σε αναλογία μήκους, πλάτους και ύψους, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σας, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα επιβλητικά τοπία, με τους γκρεμούς να φτάνουν έως και τα 1.350 μέτρα ύψος. Μπορείτε να περπατήσετε στην ξηρή κοίτη του ποταμού, να παρατηρήσετε τα σπάνια αγριόγιδα που πηδούν από βράχο σε βράχο, και να απολαύσετε την ησυχία και την γαλήνη της φύσης.

Για όσους επιθυμούν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, υπάρχουν οργανωμένες τριήμερες πεζοπορίες που περιλαμβάνουν την διάσχιση του φαραγγιού και την επίσκεψη σε καταφύγιο στο όρος Τύμφη.

Είτε είστε έμπειρος πεζοπόρος, είτε αναζητάτε μια νέα πρόκληση, το φαράγγι του Βίκου σας υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία.