Ο Εμμανουήλ Φράγκος με την παρέμβασή του επανέλαβε ότι το τέλος επιτηδεύματος πλήττει τις πολύ μικρές, οικογενειακές και νεοφυείς επιχειρήσεις και αποθαρρύνει το επιχειρείν.
Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, με παρέμβασή του σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, έθεσε θέμα επανεξέτασης και κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος. Η «ελληνική πατέντα» που έχει επιβληθεί καταχρηστικά από το 2012, φαίνεται ότι μετά τις πολιτικές πιέσεις θα λάβει ένα τέλος. Σημειώνεται ότι κατόπιν της παρέμβασης του Εμμανουήλ Φράγκου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξήγγειλε στη ΔΕΘ την σταδιακή κατάργησή του.
Στις Βρυξέλλες η πολιτική πίεση του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης έφεραν τον Επίτροπο Οικονομίας κ. Πάολο Τζεντιλόνι να παραδεχτεί ότι θα πρέπει να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, χάριν απλούστευσης του κώδικα φορολογίας. Απαντώντας στον Έλληνα Ευρωβουλευτή, ο Ιταλός Επίτροπος απέφυγε να δώσει ευθεία απάντηση, τόνισε όμως ότι η Επιτροπή αξιολογεί τους άμεσους φόρους που εφαρμόζονται στα κράτη μέλη και ότι το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για να καταστούν οι φόροι πιο φιλικοί προς την ανάπτυξη.
Ο Εμμανουήλ Φράγκος με την παρέμβασή του επανέλαβε ότι το τέλος επιτηδεύματος πλήττει τις πολύ μικρές, οικογενειακές και νεοφυείς επιχειρήσεις και αποθαρρύνει το επιχειρείν. Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους το τέλος επιβάλλεται ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχουν κόψει ούτε μία απόδειξη. Αυτή η αρνητική διάκριση και επιβάρυνση έναντι των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων τις θέτει σε μειονεκτική θέση έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, ενώ τιμωρεί και τους νέους, μικρούς Έλληνες επιχειρηματίες για την τόλμη και την προσπάθειά τους. Αναμένουμε σύντομα την καθολική απαλλαγή των Ελλήνων από το συγκεκριμένο επώδυνο και άδικο φορολογικό μέτρο.