Σταρακά: Για την επίσκεψη του Αυγενάκη στο Αγρίνιο

Έχει χαθεί η μπάλα με τόσα σκάνδαλα και δυστυχώς το μάρμαρο θα πληρώσουν πάλι οι βιοπαλαιστές εκπρόσωποι του πρωτογενή τομέα.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΤΑΡΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο - κατά φαντασίαν μεγάλος μεταρρυθμιστής – Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκης έχει ξεκινήσει μια περιοδεία στον νομό Αιτωλοακαρνανίας έχοντας ως πρώτο σταθμό χτες το Αγρίνιο, εκεί όπου μας είπε λίγο πολύ ότι όλα είναι καλώς καμωμένα στον αγροτικό τομέα και παρουσιάζοντας μας μια ειδυλλιακή εικόνα που μηδενική σχέση έχει με τη χώρα. Την ίδια στιγμή βέβαια, οι σφαλιάρες που δέχεται από τη σκληρή πραγματικότητα είναι συνεχείς. Τελευταία εξέλιξη, η παραίτηση του Προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με καταγγελίες για κακοδιαχείριση και εντολές του Υπουργού με στόχο απευθείας αναθέσεις έργων σε ημετέρους. Είχαν προηγηθεί εξάλλου η ντροπιαστική ευρωπαϊκή εποπτεία στην οποία τέθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η έκθεση κόλαφος του Συνηγόρου του Πολίτη για τη λειτουργία του Οργανισμού αλλά και το πρόστιμο 283 εκατ. ευρώ για κακή διαχείριση των πληρωμών αγροτικών ενισχύσεων τα έτη 2020, 2021 και 2022. Όλα αυτά φυσικά ενώ διανύουμε μια χρονιά που όσα χρήματα – ψίχουλα δόθηκαν στους αγρότες ήταν πετσοκομμένα και με μεγάλη καθυστέρηση και με το 2023 να παραμένει σταθερά η χειρότερη χρονιά πληρωμών από την πρώτη εφαρμογή της ΚΑΠ.

Έχει χαθεί η μπάλα με τόσα σκάνδαλα και δυστυχώς το μάρμαρο θα πληρώσουν πάλι οι βιοπαλαιστές εκπρόσωποι του πρωτογενή τομέα. Αφού λοιπόν ο κ. Αυγενάκης δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί ας κοιτάξει να σώσει ό,τι σώζεται από ένα καράβι που ακόμα και οι εποπτευόμενοι του υφιστάμενοι πηδάνε για να σωθούν και ας αφήσει τις επιθέσεις προς το ΠΑΣΟΚ καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο. Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι τη μέρα που ευτυχώς θα αποχωρήσει από το ΥπΑΑΤ δεν θα έχει αφήσει απλώς καμένη γη πίσω του, αλλά δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει καν γη..

Υ.Γ.: Του ευχόμαστε στην επόμενη επίσκεψη του να καταφέρει να προσελκύσει περισσότερο κόσμο στο ακροατήριο απ’ όσους χωράνε σε ένα ταξί. Έχει τη συμπάθεια μας.