2ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο και Έκθεση AGROWN 2024

Οι ομιλητές εκπροσωπούν την κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση, την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, καθώς και φορείς από όλο το φάσμα της αγροδιατροφής και του επιχειρείν.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τους ομιλητές οι οποίοι θα συμμετέχουν κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας του 2ου Αγροδιατροφικού Συνεδρίου και Έκθεσης AGROWN 2024. Με τη συμμετοχή τους θα τιμήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου.

Οι ομιλητές εκπροσωπούν την κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση, την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, καθώς και φορείς από όλο το φάσμα της αγροδιατροφής και του επιχειρείν. Ιδιαίτερα θα εκπροσωπηθούν εταιρείες που εξειδικεύονται σε καινοτόμες λύσεις και ευφυή εργαλεία, καθώς και οι νέοι αγρότες του κλάδου, φέρνοντας φρέσκιες προοπτικές και ιδέες για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα.

Συγκεκριμένα στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετέχουν οι αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας, Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου.

Ευρεία εκπροσώπηση θα υπάρχει από φορείς του πρωτογενούς τομέα, με τη συμμετοχή κορυφαίων προσκεκλημένων, όπως η κα Έφη Λαζαρίδου, διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά, ο γενικός διευθυντής της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε., Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος, εκ μέρους της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο πρόεδρος Παύλος Σατολιάς και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Γιαννακάκης, ενώ από την Μονάδα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΓΤΑΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συμμετέχει η κ. Ευσταθία Κυρίτση.

Από την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, Δρ. Χαράλαμπος Κασσίμης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Πανεπιστήμιο Πατρών ο καθ.Παναγιώτης Δημόπουλος και αν, καθ. Ιωάννης Θεοδώρου ,ο καθ. Παναγιώτης Νάστος από το ΕΚΠΑ, η Δρ. Ελισσάβετ Φελώνη και ο καθ. Δημήτρης Πυρομάλης από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο Δρ. Χρήστος Καβαλάρης, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επίσης συμμετέχει ο πρεσβευτής για την Ευρωπαϊκή Συμφωνία για το κλίμα Άγγελος Χασιώτης.

Στις εργασίες του Συνεδρίου την πρώτη ημέρα επίσης συμμετέχουν οι : Αναστασία Παπακρίβου από το Τμήμα Αγρομετεωρολογίας της ΕΜΥ, Σοφία Γιαλαμά, σύμβουλος σε θέματα βιωσιμότητας, Μιχαήλ Μωραΐτης από το ΕΚΕΤΑ (AgroFοssιliFree), Γιάννης Περουλάκης, γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας και Δημήτριος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος εξειδικευμένος στον πρωτογενή τομέα και συγγραφέας.

Ο Ηλίας Βαλεντής, αναλυτής ερευνών της διαΝΕΟσις θα παρουσιάσει την έρευνα «Ποια η κατάσταση του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα σήμερα». Παράλληλα η δυναμική και καινοτόμα νέα γενιά αγροτών – επιχειρηματιών θα εκπροσωπηθεί από τους : Θωμά Μόσχο, τεχνικό σύμβουλο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφο και γραμματέα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, Νίκο Κολτσίδα, συνιδρυτή του Proud Farm Group of Farmers, τον Αριστοτέλη Πούλιο, Φάρμα Πούλιος.

Το Συνέδριο είναι μια πρωτοβουλία του ειδησεογραφικού οργανισμού ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σε συνεργασία με τον ειδησεογραφικό οργανισμό ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα λάβει χώρα την Πέμπτη 10 έως Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, στο Corali Luxury Resort στο Αγρίνιο.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: www.agrown.gr