Κάτω τα χέρια του Καναδά από φέτα-έλαια

Κατηγορηματικά αντίθετοι με την αρχική συμφωνία Καναδά – ΕΕ, που αφορά στη φέτα και τα έλαια εμφανίζονται 21 βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ κι ανεξάρτητοι με επικεφαλής τον πρώην τομεάρχη Αγροτικού της ΝΔ, Γιώργο Κασαπίδη.
Ζητούν να μην επικυρωθεί το τελικό κείμενο τις συμφωνίας κι αντιδρούν στην εκχώρηση του ονόματος των Π.Ο.Π. ελληνικών προϊόντων της «φέτας» και των «ελαιών Καλαμάτας» στον Καναδά, που επιχειρείται μέσω της συμφωνίας CETA όπως περιγράφεται στα τελικά κείμενα των διαπραγματεύσεων, στις 18 Οκτωβρίου 2013.
Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για το τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά δύο από τα εμβληματικά προϊόντα της χώρας μας, παγκοσμίου φήμης και ζήτησης.
Δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν αναγνωρίζουν το κείμενο της συμφωνίας αυτής, που ζημιώνει καίρια τα εθνικά μας συμφέροντα.
Η συλλογή των υπογραφών που ξεκίνησε στη συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου θα συνεχιστεί και μετά με την ενημέρωση του συνόλου των βουλευτών με αποστολή του κειμένου στις προσωπικές τους διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ήδη, οι 21 απαίτησαν από τον πρόεδρο της επιτροπής και πέτυχαν έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα.