Ιορ.Τζαμτζής: Να γίνει συμψηφισμός με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

«Να γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις των αγροτών» ζητούν 23 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάση Τσαυτάρη.

Όπως λένε, «σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΛΓΑ πρέπει να καταβάλλονται υποχρεωτικά από τον αγρότη κάθε χρόνο. Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ γίνεται είτε με πάγια πληρωμή είτε με την παρακράτηση του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών από την Ενιαία Ενίσχυση σύμφωνα με την επιθυμία του αγρότη».

Δυστυχώς, όπως σημειώνουν βάσει του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αν κάποιος αγρότης δεν έχει πληρώσει της ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ είτε του τρέχοντος έτους είτε προηγούμενων ετών δεν μπορεί να πληρωθεί για τυχόν αποζημιώσεις που δικαιούται.

Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να υπάρξει συμψηφισμός με το ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται να πάρει ο αγρότης από καταστροφές στις καλλιέργειές τους, καθώς πολλοί είναι οι παραγωγοί που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.