Το να πούμε ότι κοροϊδέψατε τον κόσμο θα είναι τοξικότητα;
Για μία χώρα… «μπάτε, σκύλοι, αλέστε» όπου στο τέλος την πληρώνει ο πρωτογενής τομέας, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά και την πανώλη που πλήττει σφόδρα την κτηνοτροφία.
Σε ότι αφορά το αγροτικό ρεύμα, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «για πρώτη φορά οι αγρότες ξεσηκώνονται μήνα Αύγουστο. Να θυμίσω τι έλεγαν τα γνωστά «παπαγαλάκια»: «Οι αγρότες τον Ιανουάριο μόνο επειδή δεν έχουν δουλειά ή τον Φεβρουάριο. Θα φύγουν». Την πρώτη Αυγούστου έχουν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Για ποιον λόγο; Διότι τα κάνατε όλα καλά;
Ενδεικτικό είναι το τι έχει πει κυβερνητικός Βουλευτής. Χαρακόπουλος με Τσιάρα: «Βαρύ το κλίμα για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ». Εάν ο κυβερνητικός Βουλευτής έχει πει «βαρύ το κλίμα»», η Αξιωματική Αντιπολίτευση τι άλλο θα μπορούσε να πει, κύριε Γαβρήλο; Το να πούμε ότι κοροϊδέψατε τον κόσμο θα είναι τοξικότητα; Το να πούμε ότι τον έχετε κοροϊδέψει θα είναι λαϊκισμός;»
Για το θέμα της πανώλης, το οποίο απασχολεί όχι μόνο τη Θεσσαλία, αλλά και άλλους νομούς, ο Λαρισαίος Βουλευτής σημείωσε ότι «ο κ. Χαρουτουνιάν είχε καταγγείλει μαζί με τις απευθείας αναθέσεις ότι δεν εξεδόθη υπουργική απόφαση εδώ και ένα χρόνο –είπε- για την ενεργοποίηση του ψηφιακού συστήματος «Άρτεμις 2.0», το οποίο αποσκοπεί στην πάταξη της ελληνοποίησης γάλακτος. Γιατί; Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει ακόμη υιοθετήσει -χρειάζεται μόνο μία υπουργική απόφαση- την ηλεκτρονική έκδοση του GMR, των δελτίων αποστολής που συνοδεύουν το εισαγόμενο γάλα και άλλα προϊόντα. Εάν είχαν συμβεί αυτά τα αυτονόητα, κάτι το οποίο είναι το καθήκον της πολιτείας, του Υπουργού, της Κυβέρνησης -ρητορική είναι η ερώτηση-, πιθανό να μην είχε εισέλθει η πανώλη στη χώρα μας, αν υπήρχε το σύστημα «Άρτεμις 2.0», αν υπήρχε το GMR. Πιθανότατα, εάν υπήρχαν και οι έλεγχοι, διότι η τελευταία προκήρυξη για μόνιμους κτηνιάτρους ήταν το 2018.
Καταλαβαίνετε ότι η χώρα μας είναι «μπάτε, σκύλοι, αλέστε» όσον αφορά τα εμπορεύματα που έρχονται και δυστυχώς την πληρώνει ο πρωτογενής τομέας, δυστυχώς την πληρώνει ο ελληνικός λαός. Σύντομα, όμως, αυτό θα λάβει ένα τέλος» κατέληξε.