Massey Ferguson: Ντεμπούτο του ψεκαστήρα 500R

Ο Massey Ferguson ανακοίνωσε ότι το MF 500R Series Sprayer θα κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. 

Ο ψεκαστήρας της σειράς MF 500R βασίζεται στην τεχνολογία ψεκαστήρα AGCO που λειτουργεί στη Νότια Αμερική για πάνω από έξι χρόνια και τώρα έρχεται στην αγορά της Βόρειας Αμερικής με μια ευρύτερη προσφορά τεχνολογίας.

Αυτός ο ψεκαστήρας έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί χαμηλό το αρχικό κόστος για τους αγρότες και να παρέχει γρήγορη απόδοση επένδυσης, στοχεύοντας σε αγρότες με εργασίες 1.000 έως 2.000 στρεμμάτων. 

«Έχουμε φτιάξει εξοπλισμό στάνταρ τεχνολογίας με αυτό το μηχάνημα που άλλοι θα έπρεπε να πουλήσουν ή να προσθέσουν ως πρόσθετη προσφορά τρίτων για να φτάσουμε στο επίπεδό μας», λέει ο Heath Kehnemund, ανώτερος ειδικός μάρκετινγκ προϊόντων για τον Massey Ferguson. 

"Το έχουμε εισάγει ως την τυπική προσφορά για μείωση του κόστους, καθιστώντας το ένα πιο βασικό μηχάνημα με τα πλεονεκτήματα ενός εμπορικού στυλ ή ενός μηχανήματος υψηλών προδιαγραφών."

Προδιαγραφές 

Οι νέοι ψεκαστήρες προσφέρονται σε δύο μοντέλα: τα MF 525R και MF 530R, με κινητήρα 7,4 λίτρων AGCO Power, με μέγιστη ιπποδύναμη 212 ίππων και 235 ίππων, αντίστοιχα. 

Ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει βέλτιστη οικονομία καυσίμου, που διατίθεται στάνταρ με τετρακίνηση και με υγιή ροπή στις 1.800 σ.α.λ. Οι ψεκαστήρες μπορούν να λειτουργούν στο χωράφι με ταχύτητα έως και 20 mph και να οδηγούν έως και 28 mph κατά τη μεταφορά. 

Τα μοντέλα της σειράς 500R είναι κατασκευασμένα με ενεργή ανάρτηση, κάθε αερόσακος ελέγχεται από τη δική του μηχανική βαλβίδα, που τροφοδοτείται από μια δεξαμενή 5 γαλονιών με μηχανικά κινούμενο συμπιεστή στον κινητήρα. 

Οι ψεκαστήρες διαθέτουν επίσης πλαίσιο από ανθρακούχο χάλυβα C-Flex, με μη συγκολλημένο πλαίσιο, σχεδιασμένο για ευελιξία ώστε να παρέχει ευελιξία και πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι και οι τέσσερις τροχοί παραμένουν στο έδαφος, ακόμα και όταν η ανάρτηση έχει τελειώσει. 

Το 525R έρχεται με ελαστικά Firestone 380/80R38, ενώ το 530R έρχεται στάνταρ εξοπλισμένο με ελαστικά Firestone 380/90R46, με την επιλογή για ελαστικά Michelin 380/90R46.

Στη διαμόρφωση βάσης, με τον βραχίονα 100 ποδιών, και οι δύο ψεκαστήρες ζυγίζουν 22.700 λίβρες. Αυτοί οι ψεκαστήρες έχουν χωρητικότητα καυσίμου 96,4 γαλόνια. 

Δυνατότητες ψεκασμού

Οι ψεκαστήρες MF 500R μπορούν να κατασκευαστούν με βραχίονες 90 ή 100 ποδιών. 

Κάθε ψεκαστήρας διατίθεται στάνταρ με έλεγχο διατομής, ανάρτηση μπούμας, γραμμή μπούμας από ανοξείδωτο χάλυβα 1 ιντσών και ακροφύσια HyPro. Και τα δύο μοντέλα έρχονται με ισοπέδωση μπούμας Raven XRT.

Η κύρια δεξαμενή προϊόντος διατίθεται σε επιλογές 740 και 860 γαλονιών, με περιστρεφόμενο ακροφύσιο ξεβγάλματος που τροφοδοτείται από δεξαμενή γλυκού νερού 92 γαλονιών. 

Ο σταθμός επαναφόρτωσης του ψεκαστήρα διαθέτει σημείο πλήρωσης κλειδαριάς έκκεντρου 2 και 3 ιντσών, χημικό εξαγωγέα HyPro 7 γαλονιών, σταθμό πλυσίματος στο χέρι και σύνδεση αέρα για καθαρισμό ακροφυσίων. Διατίθεται προαιρετική αντλία επαναφόρτωσης 150 γαλονιών ανά λεπτό.

Υπάρχουν 36 τμήματα στον ψεκαστήρα MF 500R που μπορούν να λειτουργήσουν με έλεγχο διατομής για να μειωθεί η επικάλυψη κατά τον ψεκασμό στο χωράφι.

Τεχνολογία

Οι ψεκαστήρες MF 500R διατίθενται στάνταρ με την τεχνολογία αυτόματης αναρρόφησης LiquidLogic, επιτρέποντας στους αγρότες να ασταρώσουν τη μπούμα από άκρη σε άκρη σε λιγότερο από 50 δευτερόλεπτα χωρίς να ψεκάσουν ούτε μια σταγόνα στο έδαφος.

«Η βιωσιμότητα είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο το LiquidLogic είναι στάνταρ», λέει ο Kehnemund «Όταν κάνετε ένα στατικό ψεκασμό στη γωνία του γηπέδου με ένα συμβατικό σύστημα, χάνετε περίπου 40 γαλόνια συνολικά — είναι ένα κόστος που αθροίζεται πολύ γρήγορα. Ο αγρότης εξοικονομεί χρήματα σε χημικά και δεν καίει μια υδάτινη οδό ή μολύνει το έδαφος ρίχνοντας συνεχώς χημικά εκεί».

Η ανακυκλοφορία του προϊόντος πραγματοποιείται μέσω της δεξαμενής και κάθε ίντσας της μπούμας για σταθερό ρυθμό και ομοιόμορφο μείγμα.

Σε αυτή τη σειρά ψεκαστών έχουν προστεθεί δακτύλιοι χωρίς λίπος για τη μείωση των σημείων καθημερινής συντήρησης. 

Το σημείο ελέγχου λαδιών κινητήρα βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πασαρέλα, δεν χρειάζεται σκάλα για να φτάσετε, με τα περισσότερα άλλα σημεία συντήρησης κάτω στο επίπεδο του εδάφους για εύκολη πρόσβαση.

Μέσα στην καμπίνα

Η καμπίνα του ψεκαστήρα MF 500R έχει σχεδιαστεί για άνεση και εξοικείωση του χειριστή, λαμβάνοντας σημειώσεις από τη σειρά τρακτέρ του Massey Ferguson. 

Το σύστημα τετρακίνησης βοηθά επίσης στη μείωση του θορύβου και των κραδασμών στην καμπίνα λειτουργώντας σε χαμηλότερες στροφές του κινητήρα.

Διαθεσιμότητα

Τα πρώτα μοντέλα των ψεκαστήρων MF 500R σχεδιάζεται να φτάσουν στη Βόρεια Αμερική το 1ο τρίμηνο του 2024, με ευρύτερη διαθεσιμότητα μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος παραγγελιών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις