Landini Rex4-120 GT Roboshift Dynamic: Το τρακτέρ που αλλάζει τα δεδομένα

Νέο πρότυπο για τα εξειδικευμένα τρακτέρ αμπελώνων και οπωρώνων

Η Argo Tractors, ο ιταλικός κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων, ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του νέου εξειδικευμένου τρακτέρ αμπελώνων και οπωρώνων Landini Rex4-120 GT Roboshift Dynamic. Το μοντέλο αυτό απέσπασε το βραβείο Best of Specialized 2024 στην κατηγορία των εξειδικευμένων τρακτέρ, γεγονός που επιβεβαιώνει την καινοτομία και την τεχνολογική υπεροχή του.

 

Εξαιρετική απόδοση και ευελιξία

Το Landini Rex4-120 GT Roboshift Dynamic είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων Roboshift 48 Εμπρός + 16 όπισθεν με ηλεκτροϋδραυλικό φορείο όπισθεν και 4 πλήρως ρομποτικά γρανάζια οδήγησης και HML. Το κιβώτιο αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε αυτόματη ή διαδοχική λειτουργία χάρη στο διαισθητικό joystick SmartPilot Plus, που συνδυάζει τα χειριστήρια για την οδήγηση και τις λειτουργίες εργασίας.

Η έκδοση Dynamic του τρακτέρ περιλαμβάνει την επιλογή του συστήματος αυτόνομης οδήγησης, το οποίο επιτρέπει την αυτόματη παράλληλη οδήγηση μεταξύ σειρών με τη βοήθεια ενσωματωμένων αισθητήρων. Το σύστημα αυτό είναι ιδανικό για την απορρόφηση ανωμαλιών στο έδαφος και τη βελτιστοποίηση της εργασίας στο πεδίο και στο δρόμο.

Υψηλό επίπεδο άνεσης

Το Landini Rex4-120 GT Roboshift Dynamic είναι το πρώτο εξειδικευμένο τρακτέρ με κρεμαστή καμπίνα, η οποία, μαζί με τον μπροστινό άξονα με ρυθμιζόμενη υδραυλική ανάρτηση, εξασφαλίζει ένα επίπεδο άνεσης που υπερβαίνει τα πρότυπα της κατηγορίας.

Η καμπίνα είναι ευρύχωρη και καλά εξοπλισμένη, με όλες τις απαραίτητες ανέσεις για τον χειριστή, όπως κλιματισμό, ρυθμιζόμενο κάθισμα και τιμόνι, και πολλά άλλα.

Πλήρης εξοπλισμός

Το πακέτο εξοπλισμού του τρακτέρ συμπληρώνουν το σύστημα ISObus για τη διαχείριση μηχανημάτων, το Landini Fleet & Remote Diagnostic Management, η γεωπονική λύση με το όνομα Landini Farm και πολλά άλλα.

Συμπέρασμα

Το Landini Rex4-120 GT Roboshift Dynamic είναι ένα προηγμένο και καινοτόμο εξειδικευμένο τρακτέρ αμπελώνων και οπωρώνων που προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων που το καθιστούν το νέο πρότυπο της κατηγορίας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

  • Κιβώτιο ταχυτήτων Roboshift 48 Εμπρός + 16 όπισθεν με ηλεκτροϋδραυλικό φορείο όπισθεν και 4 πλήρως ρομποτικά γρανάζια οδήγησης και HML
  • Σύστημα αυτόνομης οδήγησης
  • Κρεμαστή καμπίνα με ρυθμιζόμενη υδραυλική ανάρτηση
  • Σύστημα ISObus
  • Landini Farm


Ο κινητήρας Deutz-AG TDC Stage v
Το REX4 είναι εξοπλισμένο με την πρωτοποριακή γενιά κινητήρα Deutz-AG TCD Stage V με 2,9 λίτρα, 4 κυλίνδρους, 75 έως 112 ίππους , turbo intercooler και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό common rail. Χάρη στην ταχύτητα στη μέγιστη ισχύ μεταξύ 1.500 και 2.000 στροφών ανά λεπτό, αυτοί οι κινητήρες είναι εξαιρετικά ισχυροί:

Αποδίδουν περισσότερη ισχύ, μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και είναι κατάλληλοι για πολλές εφαρμογές.

Το ρεζερβουάρ καυσίμου χωράει 65 ή 85 λίτρα ανάλογα με τη διαμόρφωση. Η κατανάλωση καυσίμου είναι πάντα ελάχιστη χάρη στην παθητική ανακυκλοφορία των καυσαερίων και στο σύστημα Engine Memo Switch , το οποίο αποθηκεύει και ανακτά τις βέλτιστες στροφές κινητήρα για το αντίστοιχο εξάρτημα.

  REX 4-080 F/S/V/GT REX 4-090 F/S/V/GT REX 4-100 F/S/V/GT REX 4-110 F/S/V/GT REX 4-120 F/S/V/GT
Κατασκευαστής      Deutz AG Deutz AG Deutz AG Deutz AG Deutz AG
Τύπος μηχανής TCD 2.9L4 HT TCD 2.9L4 HT TCD 2.9L4 HT TCD 2.9L4 HT TCD 2.9L4 HT
Ονομαστική ισχύς (ISO) HP/kW      75/56   78/58    85/63    95/70   104/77
Μέγιστη ισχύς  (ISO) HP/kW   75/56   90/66    95/70   102/75   112/82
Μετατόπιση / αριθμός κυλίνδρων / αριθμός βαλβίδων cm 3   2900/4 ΤΑ/8   2900/4 ΤΑ/8   2900/4 ΤΑ/8   2900/4 ΤΑ/8   2900/4 ΤΑ/8


 

  


Πλεονεκτήματα

Ένας αγρότης θα μπορούσε να αγοράσει το Landini Rex4-120 GT Roboshift Dynamic επειδή είναι ένα οικονομικό τρακτέρ που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας. Το τρακτέρ διαθέτει έναν ισχυρό κινητήρα που μπορεί να χειριστεί εύκολα μια ποικιλία εργασιών, ενώ η κρεμαστή καμπίνα και η υδραυλική ανάρτηση του μπροστινού άξονα βοηθούν στη μείωση της κόπωσης του χειριστή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αποδοτικότητας και της συνολικής απόδοσης του αγρότη.
Ειδικότερα, το Landini Rex4-120 GT Roboshift Dynamic προσφέρει τα ακόλουθα οικονομικά πλεονεκτήματα

  •     Χαμηλή κατανάλωση καυσίμου: Ο κινητήρας του τρακτέρ είναι αποδοτικός και μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση καυσίμου, το οποίο μπορεί να μειώσει τα συνολικά κόστη λειτουργίας.
  •     Χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης: Το τρακτέρ είναι σχεδιασμένο για να είναι εύκολο στη συντήρηση, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εξόδων συντήρησης.
  •     Μακρά διάρκεια ζωής: Το τρακτέρ είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας υλικά και είναι σχεδιασμένο για να διαρκέσει, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συνολικών εξόδων ιδιοκτησίας.

Συνολικά, το Landini Rex4-120 GT Roboshift Dynamic είναι ένα οικονομικό τρακτέρ που μπορεί να προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων σε αγρότες.

Απολαύστε το βίντεο

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις