Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο»

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, αθλητικές εκδηλώσεις και πολλές δραστηριότητες  για παιδιά περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο 2023», του  θεσμού που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό και  διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών και  με τη συνδρομή  εθελοντών φορέων. Από τις  28 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου 2023,  σε Αγιόκαμπο, Βελίκα, Ραψάνη, Στόμιο, Μεσάγγαλα, Ομόλιο, Αιγάνη και  Καστρί Λουτρό ένα πλούσιο πρόγραμμα ποιοτικών εκδηλώσεων  για κάθε ηλικία και προτίμηση, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, προσφέρει ανάσες ψυχαγωγίας, με προστιθέμενη αξία για την  τοπική οικονομία και την τουριστική προβολή των παραλίων της Λάρισας.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στη Λάρισα οι διοργανωτές ανέφεραν τα εξής:

 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Δίνουμε για ακόμη μια χρονιά ραντεβού στα παράλια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών έχουμε σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ποιοτικές εκδηλώσεις, για όλες τις ηλικίες, εντελώς δωρεάν. Δίνουμε διέξοδο ψυχαγωγίας σε κατοίκους και επισκέπτες. Ο πολιτισμός διώχνει τη σκόνη της καθημερινότητας από τη ζωή μας. Είναι η επικοινωνία της ισορροπίας, της ηρεμίας, της ειρήνης. Τα τελευταία χρόνια έχουμε χρηματοδοτήσει και κατασκευάσει  σημαντικά έργα υποδομών  και  με  πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το μεγάλο φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» συμβάλλουμε στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή. Η Θεσσαλία αλλάζει, τα παράλια της Λάρισας αλλάζουν, με  συνεργασία και  συνέργεια».

 

Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς: «Άλλη μία χρονιά  Φεστιβάλ Με θέα το Αιγαίο,  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πάρα πολλές εκδηλώσεις που ενισχύουν    τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια προκειμένου να αναβαθμίσουμε  τόσο  σε έργα υποδομής όσο και σε παροχή υπηρεσίας τα παράλια μας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την  συνεργασία και τη βοήθεια. Ευχαριστώ τους Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της Περιφέρειας, διότι όλο αυτό το οποίο  διοργανώνουμε  είναι στην πράξη αναβάθμιση της περιοχής μας. Πριν από δέκα χρόνια υπήρχαν ελάχιστες εκδηλώσεις, ήταν άλλα τα θέλω εκείνης της εποχής.  Σήμερα έχουμε προχωρήσει πολύ και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από μεγάλους και γνωστούς προορισμούς της χώρας. Τα παράλια του νομού Λάρισας, η Θεσσαλία έχουν εξελιχθεί σε ελκυστικό  τουριστικό προορισμό. Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από όλους, υπάρχει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δημάρχων και του Περιφερειάρχη και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Ξεκινάμε απόψε με τον Δημήτρη Μπάση στο Στόμιο. Την  1η  Αυγούστου στο κάστρο της Βελίκας σε συνεργασία και με την αρχαιολογική υπηρεσία  απολαμβάνουμε την πανσέληνο, παρέα με  τον εμβληματικό ερμηνευτή  Γιάννη Κούτρα».

 

 

Γιώργος Μανώλης, Δήμαρχος Τεμπών: «Είναι μια ευχάριστη μέρα σήμερα. Εκτός από τα έργα υποδομής που κατασκευάζει στην περιοχή μας  η Περιφέρεια, παράγει και πολιτισμό.  Το φεστιβάλ Με θέα το Αιγαίο περιλαμβάνει ένα  πλούσιο πρόγραμμα  εκδηλώσεων για κάθε προτίμηση, με συναυλίες,  θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, αθλητικές  εκδηλώσεις που «γεμίζουν» το καλοκαίρι μας στα παράλια της Λάρισας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους Αντιπεριφερειάρχες, το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας και όλους όσοι συνεργάστηκαν σχεδιάζοντας  αυτό το πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα. Δεν είναι εύκολο να οργανώσεις ένα φεστιβάλ με τόσο μεγάλη γκάμα  εκδηλώσεων. Αναδεικνύουμε  τα παράλια μας,  προβάλλουμε τον πολιτισμό μας και καλούμε όλο τον κόσμο, όλες τις οικογένειες να έρθουν   παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, να διασκεδάσουν, να  χαρούν για να ξεπεράσουμε την ψυχολογική πίεση που περάσαμε τα προηγούμενα χρόνια με την πανδημία. Αυτή η ευκαιρία μας δίνεται μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε  όλους στα παράλια της Λάρισας».

 

 

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού- Πολιτισμού Γιάννης Μπουτίνας και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Αλέκος Πατουλιώτης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις