Mε δεδομένο ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία ενός τόσο σημαντικού διεθνούς οργανισμού, η δυναμική της υποψηφιότητας της κ. Διαμαντοπούλου είναι εντυπωσιακή. Η άψογη παρουσία σε τηλε-ακροάσεις, η υποδειγματική δουλειά σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, καθώς και η πολύπλευρη υποστήριξη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, του υπουργού Εξωτερικών Ν.Δένδια, του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ Γ. Πρεβελάκη, του επικεφαλής του Επιτελείου προώθησης της Ελληνικής υποψηφιότητας, πρέσβυ Δημήτρη Αζεμόπουλου αλλά και του συνόλου της ελληνικής διπλωματίας, κατέστησαν την ελληνική υποψηφιότητα την μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας.
Πλέον όλα είναι ανοιχτά για την τελική επιλογή που θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου, όπου εκτός της κυρίας Διαμαντοπούλου, συμμέτεχουν η πρώην επίσης Ευρωπαία επίτροπος, από τη Σουηδία, C.Malmstrom, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Μ.Cormann και ο Ελβετός αντιπρόεδρος της Blackrock, P.Hildebrand.
Το γεγονός ότι χρειάζονται τόσοι γύροι αξιολόγησης για να αναδειχθεί ο επικεφαλής του Οργανισμού καταδεικνύει τις δυνατές υποψηφιότητες και το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού.
Σε προηγούμενους γύρους αξιολόγησης είχαν αποσυρθεί οι υποψηφιότητες της εν ενεργεία Προέδρου της Εσθονίας K.Kaljulaid, του μέχρι πρότινος υπουργού Οικονομικών του Καναδά, B.Morneau, του νυν υπουργού Περιβάλλοντος της Πολωνίας, M.Kurtyka, του τέως αναπληρωτή ΠΘ της Τσεχίας V.Dlouhy καθώς και του αναπληρωτή διευθυντή του Trump στον Λευκό Οίκο, C.Liddell.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις