Ξεκινάει η SEREXPO

«Ο πήχης για τη SEREXPO 2023 μπαίνει ακόμη πιο ψηλά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, καλώντας όλους τους Σερραίους και όχι μόνο να επισκεφτούν το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός, που για ακόμη μία χρονιά παίρνει «σάρκα και οστά» στις 20-24 Σεπτεμβρίου 2023, στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο στο χώρο διεξαγωγής της SEREXPO , τόνισε πως οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και όλα θα είναι έτοιμα για τους χιλιάδες επισκέπτες, που θα περάσουν το κατώφλι του Επιχειρηματικού Κέντρου από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχαρίστησε πρωτίστως τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που συμμετέχουν και φέτος αλλά και όλους όσοι στηρίζουν διαχρονικά το θεσμό. Μάλιστα όπως τόνισε, η φετινή SEREXPO είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένη, καλώντας όλο τον κόσμο να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.

Να τονίσουμε πως τα επίσημα εγκαίνια της SEREXPO 2023 θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 19.00 , παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη.

Αναλυτικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέφερε τα εξής:

«Η SEREXPO 2023 ανοίγει την αυλαία της και ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που διοργανώνουμε και φέτος το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς, εδώ στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ». Σ’ αυτόν τον υπέροχο, υψηλών προδιαγραφών χώρο, όπου για πέντε ημέρες θα φιλοξενήσουμε εκατοντάδες επιχειρήσεις, φορείς και συλλόγους. Μετά την περσινή κατά γενική ομολογία μεγάλη επιτυχία της SEREXPO 2022 φέτος στοχεύουμε ακόμη πιο ψηλά. Σ’ αυτή την προσπάθεια σας έχουμε όλους μαζί μας

- τους επιχειρηματίες που για ακόμα μια χρονιά συμμετέχουν δυναμικά και στηρίζουν την SEREXPO!

- Τη συνδιοργανώτρια , Περιφερειακή Ενότητα Σερρών- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

-Τους δήμους και τους φορείς του Νομού μας που συμμετέχουν  στη SEREXPO..!

-Τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Νομού που στέκονται αρωγοί στην προσπάθειά μας..

- Καλούμε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ να επισκεφθεί την SEREXPO, να γνωρίσει τους συμμετέχοντες από όλους τους τομείς ενδιαφέροντος (αγροδιατροφικό τομέα, αυτοκίνηση, ενέργεια, εμπόριο, μεταποίηση  υπηρεσίες κτλ) και φυσικά να απολαύσει το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που έχουμε ετοιμάσει…!!

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων καλύπτει κάθε ηλικία και όλους τους τομείς ενδιαφέροντος, με απώτερο στόχο μας πάντα την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών και συνεπώς την αύξηση της εμπορικής αποτελεσματικότητας της SEREXPO 2022.

Για ακόμη μία χρονιά βέβαια δίνουμε έμφαση στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

  • Το Σάββατο 23 του μηνός θα είναι μια ημέρα γεμάτη από εκδηλώσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στην αίθουσα «Γ.Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς που θα έχουμε εδώ τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ Ιωάννη Μασούτη καθώς και μέλη του κεντρικού θεσμικού οργάνου των Επιμελητηρίων και πιστεύω πως θα γίνει μια πολύ ουσιαστική συζήτηση.

 

  • Θα ακολουθήσει την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο στις 12.30 εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με τον τίτλο «Γυναίκες που τολμούν, γυναίκες που επιχειρούν», σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών , παρουσία της Πρόεδρου του ΕΕΔΕΓΕ που είναι και πρόεδρος του ΕΒΕΑ κυρίας Σοφίας Κουνενάκη- Εφραίμογλου. Επίσης , μια εξαιρετική εκδήλωση με τις γυναίκες στο επίκεντρο.

 

  • Την ίδια μέρα , στις 19.00 το απόγευμα θα έχουμε μια εκδήλωση που εισάγουμε για πρώτη φορά. Πρόκειται για τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας όπου εκεί θα βραβευτούν για την επιχειρηματική τους δράση 13 σερραϊκές επιχειρήσεις.

 

  • Φυσικά από τη SEREXPO δεν θα λείπει και το Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας με την επωνυμία AGROSERRES που γίνεται για 3η φορά φέτος και που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο. Το AGROSERRES θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 του μήνα.

Επιπρόσθετα, επενδύουμε και πάλι στη ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με:

- Επισκέψεις σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από όλο το Νομό. Πέρυσι οι μαθητές που επισκέφτηκαν τη SEREXPO ήταν περισσότεροι από 3000 και φέτος θα πλησιάσουν τις 4000!! Μάλιστα φέτος οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια για τα οφέλη των τεχνικών επαγγελμάτων, μια δράση που την εντάσσουμε στη SEREXPO σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣΣ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Επίσης, θα υπάρχουν παρουσιάσεις δραστηριοτήτων των σχολείων, πολλές από τις οποίες έχουν αναπτυχθεί στο δικό μας ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Στην SEREXPO φιλοξενούνται φυσικά και πολλές δραστηριότητες για ΠΑΙΔΙΑ & ΝΕΟΥΣ καθώς και ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της:

Θα αναφέρω το 2ο SERRES STREET BASKETBALL 3x3 που θα γίνει και φέτος σε συνεργασία με τη SirisBasketballAcademy, το  TEQBALL καθώς και τη λειτουργία Λούνα Παρκ όλες τις ημέρες της SEREXPO.

Από τη SEREXPO βεβαίως δεν λείπει ποτέ και η γαστρονομία. Ξεκινάμε την Τετάρτη 20 του μήνα με τον Διαγωνισμό Παραδοσιακής πίτας στις 18.30 , στον οποίοι συμμετέχουν πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι του Νομού Σερρών ενώ την Πέμπτη το απόγευμα έχουμε μια… γλυκιά εκδήλωση που θα αφορά στην Παρασκευή της μπουγάτσας και του ακανέ από το Σωματείο Ζαχαροπλαστών – Μπουγατσοποιών. Το Σάββατο στις 19.00 το δραστήριο Σωματείων Κρεοπωλών διοργανώνει ημερίδα για τον «Κρεοπώλη του χθες και του σήμερα» και  την Κυριακή το απόγευμα τα μικρά παιδιά, μαγειρεύουν στην εκδήλωση JUNIOR CHEFS.

Πλούσιο βέβαια είναι και το πρόγραμμα πολιτισμού της SEREXPO 2023. Tα παιδιά των σχολών χορού χορεύουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 19.00 και το Σάββατο στις 19.00 το απόγευμα έχουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Θράκη για τα 100 χρόνια εγκατάστασης των προσφύγων στο Ν. Σερρών.

Επιπλέον Σερραίοι καλλιτέχνες και τοπικά συγκροτήματα εμπλουτίζουν το μουσικό πρόγραμμα και φυσικά έχουμε και την εκδήλωση για τις γυναίκες με το SEREXPOWALK Σαλόνι ομορφιάς, σε συνεργασία με τα Σωματεία Κουρέων- Κομμωτών και Περιποίησης Άκρων Μανικιούρ-Πεντικιούρ Ν. Σερρών και τη συμμετοχή πολλών Σερραϊκών επιχειρήσεων, την Κυριακή 24 του μηνός στις 18.00

Και θα κλείνουμε ως είθισται κάθε μέρα  με τις ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ που απογειώνουν την SEREXPO. Κάθε βράδυ στις 21.00 στο συναυλιακόstage της SEREXPO  θα εμφανιστούν: Οι Αδελφοί Τσαχουρίδη, Τετάρτη 20.09 – η Αναστασία, Πέμπτη 21.09 - η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη, Παρασκευή 22.09-  η Γλυκερία με τη Μελίνα Ασλανίδου, Σάββατο 23.09  και την Κυριακή 24.09 γιορτάζουμε  όλοι μαζί με τον αιώνιο έφηβο , αγαπημένο Βασίλη Παπακωνσταντίνου τα 50 χρόνια παρουσία τους στο τραγούδι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις