AGCO: Επένδυση 70 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις στη Φινλανδία

Η AGCO, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή και διανομή γεωργικού εξοπλισμού και τεχνολογίας γεωργίας ακριβείας, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 70 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο κινητήρων Linnavuori της AGCO Power στη Nokia της Φινλανδίας, προκειμένου να επιταχύνει και να υποστηρίξει την ανάπτυξη των βιώσιμων προσφορών προϊόντων.

Η AGCO Power, η οποία αποτελεί μέρος της AGCO από το 2008, διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στη Φινλανδία, την Κίνα, τη Βραζιλία και την Αργεντινή. 

Το εργοστάσιο Linnavuori, το οποίο απασχολεί 1.000 εργαζομένους, έχει σήμερα παραγωγική ικανότητα άνω των 50.000 κινητήρων ντίζελ ετησίως. Οι κινητήρες χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία της AGCO και άλλων εμπορικών σημάτων τρακτέρ, καθώς και πλοίων, γεννητριών, αντλιών και σταθμών παραγωγής ενέργειας, σημειώνει η AGCO Power.

Τον Νοέμβριο του 2023, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Φινλανδίας Sauli Niinistö αναγνώρισε τόσο την AGCO Power όσο και το εμπορικό σήμα Valtra της AGCO, το οποίο λειτουργεί από το Suolahti, με βραβείο μακροπρόθεσμης επένδυσης. Οι επενδύσεις της AGCO στη λειτουργία του εργοστασίου Linnavuori έχουν ανέλθει συνολικά σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η τελευταία επένδυση θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός εργαστηρίου καθαρής ενέργειας για τη δοκιμή κυψελών καυσίμου για εναλλακτικά καύσιμα και την επιλογή ηλεκτρικών κινητήρων που θα μειώσουν τις εκπομπές του στόλου των αγροτών. 

Οι προσθήκες θα περιλαμβάνουν επίσης ένα κέντρο εκπαίδευσης και επισκεπτών, μια αίθουσα παραγωγής για την κατεργασία κυλινδροκεφαλών και την κατασκευή εξαρτημάτων για αυτοματοποιημένα κιβώτια ταχυτήτων συνεχούς μεταβολής (CVT), ένα βαφείο και δυνατότητες δοκιμών για ανακατασκευασμένους κινητήρες. Τα νέα κτίρια, τα οποία θα είναι συνολικά 11.000 τ.μ., θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του 2024 και του 2025.

"Επενδύουμε στο μέλλον της καθαρής ενέργειας, του Linnavuori και, τελικά, της AGCO. Με την προσθήκη παραγωγικής ικανότητας και ερευνητικών δυνατοτήτων, η AGCO Power αναπτύσσει ικανότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του εργατικού δυναμικού μας και όλων των αγροτών που τρέφουν με βιώσιμο τρόπο τον κόσμο", δήλωσε ο Juha Tervala, διευθύνων σύμβουλος της AGCO Power.

Εκτός από τους κινητήρες ντίζελ, η AGCO επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας των προϊόντων της αναπτύσσοντας κινητήρες που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα και διάφορες ηλεκτρικές λύσεις που μειώνουν τις εκπομπές. Το νέο ερευνητικό εργαστήριο στο Linnavuori αποτελεί φυσική επέκταση της ευθύνης της AGCO Power για την ανάπτυξη προϊόντων, δήλωσε η εταιρεία.

"Το εργαστήριο καθαρής ενέργειας θα στεγάσει διάφορες κυψέλες για τη δοκιμή των κινητήρων εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με εναλλακτικά καύσιμα, καθώς και μια σειρά ηλεκτρικών λύσεων, όπως υβριδικά συστήματα, κυψέλες καυσίμου και τεχνολογία μπαταριών υψηλής τάσης", δήλωσε ο Tervala.

Η AGCO Power ανακατασκευάζει μεταχειρισμένους κινητήρες στο Linnavuori από το 1990. Οι βελτιώσεις στις δυνατότητες δοκιμών ανακατασκευής στην τοποθεσία θα αποτελέσουν μέρος των παγκόσμιων επενδύσεων της AGCO στην ανακατασκευή. 

"Οι βελτιώσεις του προϊόντος βασίζονται στην τελευταία αναθεώρηση και ο επισκευασμένος, δοκιμασμένος και βαμμένος κινητήρας λαμβάνει πλήρη εργοστασιακή εγγύηση", σημείωσε ο Tervala. "Οι επενδύσεις στο εργοστάσιο Linnavuori θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε τις δυνατότητες ανακατασκευής για την εξυπηρέτηση των παγκόσμιων πελατών μας".

Η AGCO συγκεντρώνει επίσης τις διαδικασίες κατασκευής εξαρτημάτων μετάδοσης κίνησης στην εγκατάσταση. Οι επενδύσεις θα επιτρέψουν στην εγκατάσταση να επεκτείνει την κατασκευή εξαρτημάτων CVT για τις μάρκες τρακτέρ της εταιρείας, με σχέδια παραγωγής περισσότερων εξαρτημάτων μετάδοσης κίνησης υψηλής ακρίβειας σε αυτή την τοποθεσία.

"Επί του παρόντος, παράγουμε περίπου 1 εκατομμύριο οδοντωτούς τροχούς και άξονες ετησίως, αλλά ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί μετά τις επενδύσεις", δήλωσε ο Tervala.

Η νέα αίθουσα παραγωγής θα στεγάσει μια νέα γραμμή κατεργασίας με υψηλό επίπεδο αυτοματισμού για την κατασκευή των κυλινδροκεφαλών των κινητήρων AGCO Power CORE.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις