Γιατί πρέπει να τρώμε “ακτινίδια”

Ο γνωστός στο Πανελλήνιο για την ενασχόληση του με το ακτινίδιο κ. Βασίλης Έξαρχος, Γεωπόνος MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ «Εδαφολογίας», προσπαθεί αυτή τη φορά να μας ενημερώσει για τα οφέλη που θα έχει ο οργανισμός μας εάν υιοθετήσουμε στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες, το ακτινίδιο.

Το Ακτινίδιο είναι μία πραγματική «Υπερτροφή» διότι περιέχει υψηλά ποσοστά:

  • Βιταμίνης C(περισσότερο ακόμη και από το πορτοκάλι)
  • Βιταμίνες Κ και Ε
  • Φυλλικό οξύ και πολυφαινόλες
  • Κάλιο, Μαγνήσιο, Φώσφορο και Χαλκό
  • Φυτικές ίνες,  Καροτενοειδή κ.α.
  • Ουσιαστικά πρόκειται για μία «βόμβα» Βιταμινών και Αντιοξειδωτικών, αποτελώντας έτσι εκτός των άλλων και το απόλυτο «Αντιγηραντικό» όπλο για τον άνθρωπο.
  • Λόγω της υψηλής  περιεκτικότητάς του σε νερό, είναι ένα φρούτο με λίγες θερμίδες και χαμηλό «γλυκαιμικό» δείκτη. Σημαντικό εάν σκεφτούμε ότι ένα δισεκατομμύριο άτομα            σ΄ αυτόν τον πλανήτη,  ασχολούνται  με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Επιγραμματικά μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής οφέλη για την υγεία:

  • Βελτίωση του ανοσοποιητικού
  • Βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος
  • Βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας
  • Βελτίωση της όρασης
  • Βελτίωση της υγείας του δέρματος
  • Βελτίωση της λειτουργίας του αναπνευστικού και προστασία από το άσθμα
  • Βελτίωση του ύπνου
  • Βελτίωση της αρτηριακής πίεσης
  • Βελτίωση της λειτουργίας των νεφρών

Υπάρχουν λίγες περιπτώσεις όπου δεν ενδείκνυται η κατανάλωση του ακτινιδίου,  όπως οι εξής:

  • Άτομα που έχουν αλλεργία με το φρούτο και αυτό φαίνεται, εύκολα με την πρώτη φορά που κάποιος θα το δοκιμάσει.
  • Άτομα που κάνουν «δίαιτα» Καλίου.
  • Άτομα που έχουν προβλήματα με πέτρα στα νεφρά και την χοληδόχο κύστη, λόγω του οξαλικού ασβεστίου που περιέχει.

 

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του φρούτου είναι ότι το ακτινίδιο είναι ένα βήμα πριν την «βιολογική» γεωργία ή εάν θέλουμε να το πούμε διαφορετικά, ΔΕΝ έχει μεγάλη «επιβάρυνση» σε φυτοφάρμακα.

Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τον Γεωπόνο κ. Βασίλη  Έξαρχο, είναι ότι το φυτό της ακτινιδιάς δεν έχει πολλούς «Εχθρούς»,( δηλαδή, Έντομα που το προσβάλλουν)και «Ασθένειες» (δηλαδή, Μύκητες, Ιοί και Βακτήρια που το προσβάλουν), με αποτέλεσμα να ψεκάζεται ελάχιστα με φυτοφάρμακα.

Δικαίως το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. με βάση την «διατροφική» αξία από όλα τα παραγόμενα φρούτα του πλανήτη, έδωσε  την μεγαλύτερη βαθμολογία στο ακτινίδιο.

Τέλος όμως ο  κ. Βασίλης Έξαρχος μας επισημαίνει ακόμη ότι το «Ελληνικό» ακτινίδιο είναι ανώτερο ποιοτικά, λόγω των «Εδαφοκλιματικών» συνθηκών της χώρας μας τα οποία του προσδίδουν υψηλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

 

  • ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

 

  • ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «Super-food»

 

  • ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΡΟΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ  ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΕ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις