O όμιλος Σελόντα προχωρεί σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εντύπων του εξωτερικού, ο όμιλος Σελόντα προχωρεί σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της θυγατρικής Aegean Sea Products που διαθέτει στην Τουρκία.

Σε κλαδικό έντυπο λοιπόν από το χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών αναφέρεται:

• Η Σελόντα έχει πουλήσει όλες τις άδειες ιχθυοκαλλιέργειας που διαθέτει στην Τουρκία (πέντε τον αριθμό) σε τρεις τοπικούς ομίλους (Agromey, Kilic Deniz και Defne Tur). Εκπρόσωπος της Kilic Deniz έχει επιβεβαιώσει την απόκτηση δύο αδειών από τη Σελόντα και ο CEO της Agromey άλλων δύο.

• To συσκευαστήριο της Aegean Sea Products είναι νοικιασμένο για ένα έτος στην εταιρεία Kaplan Deniz.

• Πέραν του συσκευαστηρίου, η Aegean Sea Products διαθέτει και κάποια αποθέματα ψαριών.

Ο όμιλος Σελόντα είχε πολύ φιλόδοξα σχέδια όταν έμπαινε στην αγορά της Τουρκίας θέλοντας να παίξει ενεργό ρόλο στη συγκέντρωση της αγοράς που προέβλεπε ότι θα γινόταν στη γείτονα χώρα.

Τα σχέδια ωστόσο στη συνέχεια άλλαξαν. Στις 30 Μαρτίου 2013, μάλιστα, η διοίκηση αποφάσισε να προβεί στην πώληση του 79,02% των μετοχών που κατέχει στην τουρκική θυγατρική της και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να βρει αγοραστή.

Σύμφωνα με την εισηγμένη, οι λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή ήταν:

• Η διακοπή της επιδότησης της παραγωγικής δραστηριότητας της θυγατρικής από το τουρκικό κράτος.

• Προβλήματα ρευστότητας, καθώς η θυγατρική προέβη σε μείωση της πιστωτικής της έκθεσης και παρουσίασε έλλειμμα κεφαλαίου κίνησης, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε νέες πιστωτικές γραμμές (αδυναμία ανάπτυξης νέας βιομάζας).

«Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η έλλειψη ρευστότητας της θυγατρικής εταιρείας οπότε και η αδυναμία για αγορά νέων τροφών απαραίτητων για την ανάπτυξη των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να καταστούν έτοιμα προς πώληση και η αδυναμία να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις σε βασικούς προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές, οι οποίοι προβαίνουν σε νομικές ενέργειες για την είσπραξη των απαιτήσεών τους, μέσω της κατάσχεσης των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση των Ιχθυοτροφείων Σελόντα στο τέλος Μαΐου, στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών της καταστάσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

 

euro2day.gr
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις