Νέα Αριστερά: Απαράδεκτη η καθυστέρηση πληρωμής του Μέτρου «Αμάλθεια» στους κτηνοτρόφους

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει την προκλητική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, καθώς και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων:

Δυο χρόνια μετά από την ψήφιση του Μέτρου «Αμάλθεια» ύψους 12 εκατ. ευρώ για την στήριξη των κτηνοτρόφων των νησιωτικών περιοχών της χώρας, η κυβέρνηση εκτός που καθυστερεί προκλητικά και αδικαιολόγητα την πληρωμή του, φαίνεται ότι δεν ξέρει καν πως να το εφαρμόσει.

Αυτά προκύπτουν από το έγγραφο ενημέρωσης  του ΕΔΥΤΕ Α.Ε. ( Εθνικό Δίκτυο Υποδομών και Έρευνας) προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δόθηκε ως απάντηση σε σχετική ερώτηση βουλευτών της Νέας Αριστεράς! Είναι προφανές ότι η ενίσχυση   γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα στο Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και τον ΕΔΥΤΕ Α.Ε., υπό το απαθές βλέμμα του ΥΠΑΑΤ, χωρίς κανείς να δίνει μια συγκεκριμένη απάντηση γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι  τώρα ο έλεγχος της σώρευσης  και πότε επιτέλους θα γίνει ο έλεγχος των δικαιούχων κτηνοτρόφων και  η δημιουργία της  τελικής λίστας για να ακολουθήσει η πληρωμή.

Είναι φανερό από την παραπάνω απάντηση ότι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση θα συνεχίσει να παρατείνεται αφήνοντας αβοήθητους και εκτεθειμένους  τους κτηνοτρόφους της νησιωτικής χώρας όχι μόνο  απέναντι στις επιπτώσεις της  κρίσης που δημιούργησε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και στις εφετινές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και των επιζωοτιών, που  είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής γάλακτος των αιγοπροβάτων έως και 40%. 

Όσο για  το πως και το γιατί και δεν ανατέθηκε  η πληρωμή της ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που έχει την σχετική εμπειρία και τη βάση δεδομένων των κτηνοτρόφων, αλλά στο ΕΔΥΤΕ  ΑΕ είναι ένα μυστήριο, που μάλλον είχε ως στόχο να μας εκπλήξει, παρά να συντομεύσει την πληρωμή της ενίσχυσης.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις