Νέα Αριστερά: Το Πάσχα αργεί για τους αγρότες

Η πληρωμή των αγροτών για τη συμμετοχή τους στα νέα οικολογικά προγράμματα, που αντικαθιστούν το πρασίνισμα, έχει καθυστερήσει σημαντικά, προκαλώντας απογοήτευση στον αγροτικό κόσμο. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική, καθώς τα διαθέσιμα κονδύλια είναι πολύ λιγότερα από τα αιτούμενα ποσά, αφήνοντας εκατομμύρια στρέμματα και αγρότες χωρίς την απαραίτητη οικονομική στήριξη  αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η πολυαναμενόμενη και καθυστερημένη πληρωμή των αγροτών από την συμμετοχή τους στα οικολογικά προγράμματα που αντικαθιστούν το πρασίνισμα, θα τους απογοητεύσει όπως και όλες οι πληρωμές επί διακυβέρνησης ΝΔ.


Οι επιλογές οικολογικών σχημάτων είναι σχεδόν 1,5 εκατ. που αφορούν πάνω από 6 εκατ. στρέμματα και τα αιτούμενα ποσά έχουν  φτάσει το 1 δις €, ενώ τα διαθέσιμα κονδύλια είναι μόλις 425 εκατ. €. Το πως, πότε, πόσο και το ποιοι θα  πληρωθούν, ουδείς γνωρίζει.

  
Όσο περνάει ο καιρός, γίνονται εμφανέστερες οι επιπτώσεις του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου που η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδίασε και εφάρμοσε, με προχειρότητα και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τον αγροτικό κόσμο


Το σίγουρο είναι ότι μετά τα Χριστούγεννα που δεν τα γιόρτασαν φέτος οι αγρότες, δεν θα μπορέσουν να κάνουν ούτε Ανάσταση!

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις