Το γάλα πάει…Ευελπίδων


Στον ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα καλούνται να λογοδοτήσουν στελέχη και εκπρόσωποι 6 μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών της χώρας, αν διέπραξαν το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος παραγωγών,  κατά την περίοδο 2004-6.
Η υπόθεση αφορά το λεγόμενο καρτέλ του γάλακτος για το οποίο είχε γίνει ντόρος εκείνη την περίοδο και σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής οι εν λόγω γαλακτοβιομηχανίες φέρονται να ασκούσαν την επίμαχη περίοδο αφόρητες πιέσεις σε παραγωγούς γάλακτος ώστε να πωλούν σε χαμηλές τιμές. Φέρονται επίσης να απειλούσαν τους κτηνοτρόφους ότι αν δεν συμμορφώνονταν στις απαιτήσεις τους δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν το γάλα τους, γιατί θα αποκλείονταν αυτομάτως από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.
Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες παραγωγών οι οποίοι κατέθεσαν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι είχαν υποχρεωθεί να πωλούν γάλα με προκαθορισμένο πλαφόν τιμής.
Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ενώ οι εταιρείες προβάλλουν την θέση ότι οι ενέργειες τους ήταν στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και επομένως είχαν ελεύθερη πολιτική στις προμήθειες πρώτων υλών.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις