ΕΦΧΕ: Οι γαλακτοβιομηχανίες δεν «βάζουν το χέρι στην τσέπη»

Ο πρόεδρος της ΕΦΧΕ, Ηλίας Κοτόπουλος, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι σχεδιάζεται και συντελείται το έγκλημα της εξόντωσης της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας «ελληνικές» γαλακτοβιομηχανίες επιχαίρουν, διακινώντας την είδηση της μείωσης των τιμών προϊόντων τους από αγελαδινό γάλα στο ράφι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας παρακολουθώντας τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών γύρω από την μείωση της τιμής των προϊόντων από αγελαδινό γάλα στο «ράφι» και δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν ιθύνοντες και εκπρόσωποι «ελληνικών» γαλακτοβιομηχανιών επιθυμεί να παρέμβει για μία ακόμη φορά στο δημόσιο διάλογο. Εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την πορεία και τις αρνητικές προοπτικές επιβίωσης του κλάδου της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Απειλείται δηλαδή με ολοκληρωτικό αφανισμό και σπεύδει να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για όσα επιμελώς αποσιωπώνται κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

 

Την ίδια ώρα που με τρόπο μεθοδικό σχεδιάζεται και συντελείται το έγκλημα της εξόντωσης της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας «ελληνικές» γαλακτοβιομηχανίες επιχαίρουν, διακινώντας την είδηση της μείωσης των τιμών προϊόντων τους από αγελαδινό γάλα στο ράφι.

 

Μία μείωση, η οποία όμως προέρχεται και παρέχεται αποκλειστικά στις πλάτες του Έλληνα παραγωγού χωρίς οι γαλακτοβιομηχανίες να «βάζουν το χέρι στην τσέπη». Τους τελευταίους μήνες έχουν επιβληθεί σε βάρος του Έλληνα παραγωγού διαδοχικές μειώσεις στην τιμή προμήθειας του αγελαδινού γάλακτος από «ελληνικές» γαλακτοβιομηχανίες, με πρωτοστάτη μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλίας, που φθάνουν μεσοσταθμικά σε πάνω από 10 λεπτά/λίτρο.

Ο Έλληνας παραγωγός βρίσκεται έτσι αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κατάσταση και εξαναγκάζεται πλέον να πωλεί προς τις γαλακτοβιομηχανίες κάτω από το κόστος παραγωγής του. Είναι σε απόγνωση λόγω του αδιεξόδου στο οποίο καιροσκοπικές πρακτικές γαλακτοβιομηχανιών τον έχουν περιάγει. Δεν πρόκειται όμως απλώς για καιροσκοπισμό αλλά στην πραγματικότητα για εγκληματικό σχέδιο, που συντελείται σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και των συμφερόντων του Έλληνα καταναλωτή.

 

Η ήδη φθίνουσα ελληνική παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, που μετά βίας πλέον επαρκεί προς κάλυψη του 1/3 της εγχώριας κατανάλωσης, απειλείται με ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση και μαρασμό. Με τις πλάτες της ελληνικής πολιτείας οι «ελληνικές» γαλακτοβιομηχανίες σχεδιάζουν επιμελώς την εξαφάνιση του κλάδου ώστε να μπορούν ανενόχλητες να προβαίνουν σε ολοένα κι αυξανόμενη παραγωγή των προϊόντων τους από εισαγόμενα συμπυκνώματα, σταθεροποιητές, σκόνες κλπ. Αντικαθιστούν έτσι σχεδόν ολοκληρωτικά το φρέσκο ελληνικό γάλα και θυσιάζουν την ποιότητα ενός βασικού καταναλωτικού αγαθού πρώτης ανάγκης για την ελληνική οικογένεια στο βωμό της επίτευξης αυξημένου περιθωρίου κέρδους.

 

Η αδράνεια της ελληνικής πολιτείας εκτρέφει κι επιτρέπει φαινόμενα τρομακτικής αδιαφάνειας που οδηγούν στην εξαπάτηση του Έλληνα καταναλωτή που είναι αδύνατον να γνωρίζει πια τι καταναλώνει. Η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας με αίσθημα ευθύνης έχει ήδη λάβει σειρά πρωτοβουλιών ενημέρωσης προβαίνοντας σε αλλεπάλληλα διαβήματα προς επίσημους φορείς και Αρχές και προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

 

Ευελπιστούμε η ελληνική πολιτεία, η Βουλή και ο νέος υπουργός, που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία για ένα τόσο καίριο ζήτημα για τον Έλληνα καταναλωτή και για ολόκληρο τον ελληνικό πρωτογενή τομέα. Θ΄αποτρέψει έτσι την επιχειρούμενη εν μία νυκτί εξαφάνιση εις βάρος της ελληνικής οικονομίας παραγωγικών μονάδων και υποδομών που είναι αποτέλεσμα πολυετών κόπων και προσπαθειών στο βωμό της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις