Στα 8,2 δισ. ευρώ η συγχώνευση Bunge – Viterra

Η αμερικανική εταιρεία αγροδιατροφής Bunge κατέληξε σε συμφωνία για τη συγχώνευση με τη Viterra σε μια συναλλαγή αξίας 8,2 δισ. δολαρίων (7,623 δισ. ευρώ) σε μετοχές και μετρητά που θα δημιουργήσει μια παγκόσμια εταιρεία αγροδιατροφής.

Σύμφωνα με τους συμφωνηθέντες όρους, οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, οι μέτοχοι της Viterra θα λάβουν περίπου 65,6 εκατομμύρια μετοχές της Bunge, η συνολική αξία των οποίων θα ανέλθει σε περίπου 6,2 δισ. δολάρια (5,764 δισ. ευρώ) συν περίπου 2 δισ. δολάρια (1,859 δισ. ευρώ) σε μετρητά.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Bunge θα αναλάβει 9,8 δισ. δολάρια (9,11 δισ. ευρώ) του χρέους της Viterra. Επιπλέον, η Bunge σχεδιάζει να επαναγοράσει δικές της μετοχές αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 18 μηνών μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Έτσι, οι μέτοχοι της Viterra θα κατέχουν το 30% της συνδυασμένης εταιρείας κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και περίπου το 33% της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών.

"Ο συνδυασμός της Bunge και της Viterra επιταχύνει σημαντικά τη στρατηγική της Bunge, βασιζόμενος στον βασικό μας σκοπό, που είναι η σύνδεση των αγροτών με τους καταναλωτές για την παροχή βασικών τροφίμων, ζωοτροφών και καυσίμων στον κόσμο", δήλωσε ο Greg Heckman, Διευθύνων Σύμβουλος της Bunge.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Viterra, David Mattiske, δήλωσε ότι συνδυάζοντας τα εξαιρετικά συμπληρωματικά δίκτυα προμήθειας, επεξεργασίας και διανομής των δύο εταιρειών, θα είναι σε θέση να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για τρόφιμα, ζωοτροφές και καύσιμα, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στο μέλλον της γεωργικής βιομηχανίας και αναπτύσσοντας βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις