“Πληγωμένη” η παραγωγή της Βιομηχανικής τομάτας και οι παραγωγοί

Η κλιματική αλλαγή, που έχει ως αποτέλεσμα τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις, την χαλαζόπτωση, και τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας έχουν πλήξει κατά πολύ την παραγωγή της βιομηχανικής τομάτας στην περιοχή της Ηλείας. 

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος με δηλώσεις που έκανε στο ilailive.gr μιλώντας για την ημερομηνία εκκίνησης της παράδοσης του προϊόντος στα εργοστάσια ανέφερε ότι «Πέρυσι είχαμε ξεκινήσει 18 Ιουλίου, φέτος λόγω του καιρού θα πάει πίσω, πιστεύω ότι τέλος Ιουλίου θα ανοίξει».

Και πρόσθεσε «Από εκεί και πέρα οι παραγωγοί έχουν πάθει ζημιές λόγω των καιρικών συνθηκών. Εμείς αυτό που προσδοκούμε είναι να εξελιχθούν ομαλά οι καιρικές συνθήκες και να παραδοθεί η ντομάτα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ζημιές. Ευχόμαστε να έχει καλές καιρικές συνθήκες από εδώ και στο εξής. Η έκταση των ζημιών από την κακοκαιρία είναι πολύ μεγάλη» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ειδικά στα αμπέλια και στις σταφίδες η παραγωγή  που έχει υποστεί ζημιά αγγίζει ακόμα και το 80%

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις