Τροποποίηση των αποφάσεων για ecoschemes, βιολογική γεωργία & κτηνοτροφία

Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των παραγωγών, της υλοποίησης των παρεμβάσεων του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023-2027, αλλά και σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης υπέγραψε:

  1. Την τροποποίηση της υπ’ αριθ. 1545/179036/9-6-2023 Υπουργικής Απόφασης, η οποία αφορά στην εφαρμογή, στη διαχείριση και την παρακολούθηση της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

Επισημαίνεται ότι, με την τροποποίηση της απόφασης θα γίνονται πλέον αποδεκτά και τα πιστοποιητικά, τα οποία έχουν εκδοθεί πριν την υποχρέωση έκδοσης των πιστοποιητικών από το Traces, και τα οποία είναι σε ισχύ μέχρι την οριστικοποίηση της αίτησης του αιτούντα.

  1. Την υπ’ αρ. 3058/4-8-2023 Υπουργική Απόφαση, που τροποποιεί την απόφαση περί καθορισμού του θεσμικού πλαισίου εφαρμογής των παρεμβάσεων του άρθρου 31 «Προγράμματα για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων».

Με την τροποποίηση της απόφασης προστίθεται ο κοινός κατάλογος ποικιλιών γεωργικών φυτών της παρ. 2 του άρθρου 1 της Οδηγίας 2002/53/ΕΚ. Παράλληλα, προστίθενται κατηγορίες λιπασμάτων (σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2019/1009), με σκοπό την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς λιπασμάτων στη χώρα και τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων λίπανσης που κυκλοφορούν, στοχεύοντας έτσι στην προστασία από την κλιματική αλλαγή, την προστασία του περιβάλλοντος και την καλή διαβίωση των ζώων που αποτελούν και το σκοπό του οικολογικού Προγράμματος Π1-31.6.

  1. Την υπ’ αρ. 3059/4-8-2023 Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την απόφαση περί ασυμβατοτήτων μεταξύ των οικολογικών προγραμμάτων (ecoschemes) του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ), καθώς και περί ασυμβατοτήτων μεταξύ των οικολογικών προγραμμάτων και των δράσεων του Υπομέτρου 10.1 «Ενίσχυση για γεωργοπεριβαλλοντικές και κλιματικές υποχρεώσεις» και του Μέτρου 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022».
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις