Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Bayer σχεδιάζει την περικοπή θέσεων εργασίας στη διοίκηση

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Bayer σχεδιάζει την περικοπή θέσεων εργασίας στη διοίκηση ως προοίμιο της αναθεώρησης

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Bayer (BAYGn.DE) σχεδιάζει να περικόψει θέσεις εργασίας στη διοίκηση για να επιταχύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, ως πρώτο βήμα για την αναμόρφωση του δοκιμαζόμενου γερμανικού βιομηχανικού ομίλου, ο οποίος αντιμετωπίζει πιέσεις από τους επενδυτές να διαλυθεί, δήλωσαν τρεις άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Bill Anderson, στο τιμόνι από τον Ιούνιο, επιθυμεί να δείξει στους επενδυτές ταχείες βελτιώσεις και να κερδίσει χρόνο για να παρουσιάσει ευρύτερα σχέδια αναδιάρθρωσης τους επόμενους μήνες, δήλωσαν οι πηγές, οι οποίες αρνήθηκαν να κατονομαστούν επειδή οι λεπτομέρειες είναι εμπιστευτικές.

Ο Άντερσον σχεδιάζει να παρουσιάσει σύντομα τα αρχικά σχέδια για περικοπές σε μια εσωτερική συνάντηση στρατηγικής, δήλωσε μία από τις πηγές, ενώ μια άλλη πηγή δήλωσε ότι τα μέτρα θα επηρεάσουν τα μεσαία και ανώτερα στρώματα της διοίκησης, με αποτέλεσμα να προκύψουν απροσδιόριστα εφάπαξ έξοδα για χρυσές χειραψίες για τους αποχωρούντες υπαλλήλους.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που επηρεάζονται και ο χρόνος ανακοίνωσης δεν είναι γνωστά.

Εκπρόσωπος της Bayer αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Άντερσον, πρώην στέλεχος της Roche (ROG.S), δήλωσε στους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου ότι η υπερβολική γραφειοκρατία - παράλληλα με τα χρέη της εταιρείας και τις αγωγές που σχετίζονται με το ζιζανιοκτόνο Roundup και τις χημικές ουσίες που είναι γνωστές ως PCB - σήμαινε ότι η εταιρεία έχανε ευκαιρίες.

"Η υπέρβαση των δικαστικών διαδικασιών, η εταιρική γραφειοκρατία, τα επίπεδα χρέους, όλα αυτά επιβαρύνουν την ικανότητά μας να επικεντρωθούμε στην αποστολή μας", δήλωσε τον Αύγουστο.

Πρόσθεσε τότε ότι θα αλλάξει από ετήσιους σε 90ήμερους κύκλους κατάρτισης προϋπολογισμού και θα αφήσει ομάδες ανθρώπων κοντά στους πελάτες να λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις και όχι ένα επίπεδο διοίκησης από πάνω τους.

ΑΝΗΣΥΧΊΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΆΣ

Μεταξύ των ατόμων που αποχωρούν από την εταιρεία παραγωγής φαρμάκων και φυτοφαρμάκων στο πλαίσιο της αναμόρφωσης, για την οποία ο διευθύνων σύμβουλος έχει προσλάβει την εταιρεία συμβούλων McKinsey, είναι ο επικεφαλής της στρατηγικής του ομίλου Oliver Kohlhaas, ο οποίος δεν θα αντικατασταθεί, δήλωσαν δύο από τις πηγές.

Ο Kohlhaas και η McKinsey αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο διορισμός του Άντερσον χαιρετίστηκε ευρέως από τους μετόχους ως μια κατάλληλη επιλογή CEO για την αναμόρφωση της Bayer, αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του Βέρνερ Μπάουμαν, ο οποίος είχε δεχθεί επικρίσεις επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες της κεφαλαιαγοράς.

Ωστόσο, ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα έχει πιθανότατα μόνο μια σύντομη περίοδο ανάπαυλας για να υποβάλει συγκεκριμένες στρατηγικές προτάσεις. Ο επενδυτής Artisan Partners δήλωσε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία πρέπει να διαχωρίσει τις τρεις κύριες δραστηριότητές της - τη γεωργία, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα καταναλωτικά προϊόντα υγείας.

Ο ακτιβιστής Bluebell Capital Partners ζήτησε τη διάλυση νωρίτερα φέτος. Άλλοι κορυφαίοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου αμοιβαίων κεφαλαίων Deka, είχαν καταφερθεί εναντίον της προηγούμενης ηγεσίας της εταιρείας. Ορισμένοι είπαν ότι μια εύκολη λύση θα ήταν να διαχωριστούν οι επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης και γεωργίας.

Ο Άντερσον έχει αναλάβει να αναζωογονήσει την τιμή της μετοχής της Bayer, η οποία έχει υποαποδώσει σε σχέση με τους ανταγωνιστές, επιβαρυμένη από το παρατεταμένο κόστος της δικαστικής διαμάχης για τα ζιζανιοκτόνα στις ΗΠΑ.

Ο Άντερσον δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν αποκλείει καμία επιλογή στο πλαίσιο της επανεξέτασης της στρατηγικής και της δομής της εταιρείας, λέγοντας ότι "δεν αφήνει καμία πέτρα αναποδογυρισμένη".

Πρόσθεσε ότι θα παράσχει μια αρχική ενημέρωση τους επόμενους μήνες και λεπτομερή σχέδια στις αρχές του 2024.

Η εταιρεία ανέφερε σε έκτακτη ανακοίνωση τον περασμένο μήνα ότι προέβλεπε απότομη πτώση των κερδών και μηδενικές ελεύθερες ταμειακές ροές, σε αυτό που ορισμένοι αναλυτές υπέθεσαν ότι ο Άντερσον επεδίωκε να βγάλει γρήγορα τα άσχημα νέα για να επιτρέψει ένα νέο ξεκίνημα.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις