ΥΠΑΑΤ: 41 εκατ. € για να ενισχυθεί η ελληνική βαμβακοπαραγωγή

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ανακοίνωσε την έκδοση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της δράσης 3.1.2 «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε εθνικά συστήματα ποιότητας», με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι συλλογικοί φορείς που έχουν υποβάλει αίτηση πιστοποίησης για την εφαρμογή των προτύπων AGRO 2-1 και 2-2 στην παραγωγή βαμβακιού για την καλλιεργητική περίοδο 2023, να υποβάλουν αιτήσεις στήριξης.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022. Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 41 εκατομμύρια ευρώ.

Η δράση στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών γεωργικών προϊόντων με την αξιοποίηση των συστημάτων ποιότητας. Η στήριξη αφορά τη δραστηριότητα της παραγωγής βαμβακιού και παρέχεται με τη μορφή επιχορήγησης, ως ετήσιο ποσό υπό μορφή κινήτρου, για μέγιστη διάρκεια πέντε ετών. Το ύψος της ενίσχυσης μεταβάλλεται ανάλογα με το μέγεθος της «ομάδας γεωργών» (αριθμός μελών/γεωργικών εκμεταλλεύσεων).

Πώς να υποβάλετε αίτηση

Για να υποβάλετε αίτηση στη δράση, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Καταχωρήστε την αίτηση σας ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

  2. Υποβάλλετε φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 12-10-2023 έως 31-10-2023 (ώρα 13:00).

Η δράση αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής βαμβακιού, καθώς και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος.

Περισσότερες πληροφορίες

Η πρόσκληση βρίσκεται αναρτημένη στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» www.diavgeia.gov.gr, στους διαδικτυακούς τόπους του ΥπΑΑΤ www.minagric.gr, του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

http://www.agrotikianaptixi.gr/el/content/drasi-312-stirixi-gia-nea-symmetohi-se-ethnika-systimata-poiotitas
https://www.minagric.gr/programma-agrotikis-anaptyksis-2014-2020-proskliseis-metron/13049-2prosklhsh-ypometro3-1-190522

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις