"Πόλεμος" ΥΠΑΑΤ-ΟΠΕΚΕΠΕ και στη μέση ο αγρότης

Αγρότες και κτηνοτρόφοι παρακολουθούν το «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ωστόσο, όπως διαμηνύουν προς όλες τις πλευρές, μιλώντας στο Agrocapital, παρά τις κάκιστες πληρωμές και όλα αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα (άνοιγμα ΟΣΔΕ, Οικολογικά Σχήματα, βοσκοτόπια κ.α.), η υπομονή τους φτάνει στο τέλος της και αν δεν ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις, που θα διασφαλίζουν τόσο το μέλλον του επαγγέλματός τους όσο και τις πληρωμές τους, τότε θα αναγκαστούν να λάβουν δραστικότερα μέτρα.

Όπως σημείωσαν «κάθε χρόνο η κατάσταση με τις πληρωμές γίνεται χειρότερη και αντί οι υπεύθυνοι να λαμβάνουν πρωτοβουλίες για να τους διευκολύνουν, κάνουν ότι μπορούν για να τους δυσκολέψουν.

Δεν φτάνει μόνο ότι το κόστος παραγωγής που έχει αυξηθεί αλλά και η κλιματική κρίση και οι καταστροφές που προκαλεί, «έρχεται και η κατάσταση που επικρατεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις πληρωμές και δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στον πρωτογενή τομέα», υπογράμμιζαν.

«Αυτό θα πρέπει να τελειώσει για να πάμε μπροστά τόσο ως χώρα, όσο και ως κλάδος» κατέληξαν. 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις