Η Bayer επιδεικνύει τις ψηφιακές τεχνολογίες ως βασικό παράγοντα για την αναγεννητική γεωργία

Η Bayer ενισχύει τη δέσμευσή της για ψηφιακές λύσεις γεωργίας για τη μετάβαση στην αναγεννητική γεωργία στη φετινή Agritechnica, μια διεθνή έκθεση για τη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων. 

Η εταιρεία βιοεπιστημών παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σύνολο καινοτόμων λύσεων που αξιοποιούν τη γεωργία ακριβείας μέσω δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης στο περίπτερό της C15 στην αίθουσα 8 της εμπορικής έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται 12-18 Νοεμβρίου στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Οι εμπειρογνώμονες της Bayer θα μοιραστούν γνώσεις σχετικά με το πώς οι ψηφιακές λύσεις της εταιρείας για τη γεωργία - οι υπάρχουσες και αυτές που θα κυκλοφορήσουν στο εγγύς μέλλον - θα συμβάλουν στο να γίνει η γεωργία πιο βιώσιμη. 

Στο χώρο, προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν μια ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων και των συνεργασιών της Bayer. Επιπλέον, εμπειρογνώμονες της Bayer θα μιλήσουν σε πάνελ καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Κεντρική Σκηνή DLG και στο περίπτερο Startup Pavilion, όπως "Προκλήσεις και ευκαιρίες της γεωργίας στην Ανατολική Ευρώπη", "Ψηφιακή και βιώσιμη φυτοπροστασία", "Διαλειτουργικότητα δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη" και "Bayer ForwardFarming".

"Ένα αναγεννητικό γεωργικό σύστημα που παράγει περισσότερα με λιγότερα και ταυτόχρονα αποκαθιστά περισσότερα είναι εφικτό μόνο με προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και την επιστήμη των δεδομένων σε κάθε φάση του γεωργικού κύκλου. 

Η γεωργία σήμερα διαπνέεται από την τεχνολογία, είτε κατά την αναπαραγωγή σπόρων και την ανακάλυψη της φυτοπροστασίας, είτε κατά τον προγραμματισμό, τη φύτευση και τη συγκομιδή στο αγρόκτημα, είτε σχεδόν σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με τους εταίρους της αλυσίδας αξίας", δήλωσε ο Frank Terhorst, επικεφαλής στρατηγικής και βιωσιμότητας του τμήματος Crop Science της Bayer.

Μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση της αναγεννητικής γεωργίας, επενδύοντας σε καινοτομίες που αυξάνουν την παραγωγή τροφίμων, τα εισοδήματα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την κλιματική ανθεκτικότητα, ενώ παράλληλα προστατεύουν και ανανεώνουν τη φύση.

Ο Jeremy Williams, επικεφαλής του τμήματος Climate LLC και Digital Farming της Crop Science, πρόσθεσε: "Η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των καινοτόμων νέων τεχνολογιών εφαρμογής ακριβείας. Χρησιμεύει ως η μηχανή σύστασης για τις προσπάθειες της Bayer για τον άνθρακα και αποτελεί το θεμέλιο όλων των σημερινών και μελλοντικών λύσεων που βασίζονται στο σύστημα της Bayer. Είμαστε σε καλή θέση για να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στην προώθηση της αναγεννητικής γεωργίας με την έμφαση που δίνουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και τις ισχυρές συνεργασίες".

FieldView: η κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα για την αναγεννητική γεωργία

Διαθέσιμο σε περισσότερα από 220 εκατομμύρια στρέμματα σε περισσότερες από 20 χώρες, το FieldView είναι η κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα γεωργίας και η μεγαλύτερη βάση δεδομένων με δεδομένα απόδοσης σπόρων από αγρότες και δοκιμές πεδίου στον κλάδο. 

Αντλεί από δημόσια διαθέσιμα δεδομένα, δορυφόρους, αισθητήρες και γεωργικό εξοπλισμό, όπως τρακτέρ, καλλιεργητές και θεριζοαλωνιστικές μηχανές, για τη συλλογή 250+ επιπέδων δεδομένων υψηλής ευκρίνειας, δημιουργώντας δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων σε όλους τους αγρούς που έχουν εγγραφεί. 

Το FieldView χρησιμοποιεί AI, επιστήμη δεδομένων και μηχανική μάθηση για να βοηθήσει στη δημιουργία εύχρηστων εργαλείων οπτικοποίησης και ανάλυσης δεδομένων, ώστε οι αγρότες να έχουν στη διάθεσή τους μία ενιαία πλατφόρμα για να ενοποιούν δεδομένα από κάθε κομμάτι του εξοπλισμού τους και να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες από οποιαδήποτε συσκευή. 

Αυτό τους δίνει μια βαθύτερη κατανόηση των αγρών τους, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις για τη βελτιστοποίηση των αποδόσεων και τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας.

Η εφαρμογή FieldView Cab για Android, που θα κυκλοφορήσει το 2024, θα δώσει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους αγρότες να καταγράφουν δεδομένα καλλιέργειας για όλους τους τύπους και τις μάρκες εξοπλισμού χρησιμοποιώντας συσκευές Android. 

Ενώ η απόκτηση δεδομένων μηχανημάτων με το FieldView ήταν προηγουμένως δυνατή μόνο με ένα iPad, το FieldView Cab για Android θα επιτρέψει την καταγραφή όλων των δραστηριοτήτων - από τη φύτευση έως τη συγκομιδή - χρησιμοποιώντας το FieldView Drive με μια συσκευή Android. 

Επίσης, το 2024, η Bayer θα λανσάρει το FieldView Spray Kit, μια λύση εκ των υστέρων προσαρμογής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων συμβατότητας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες που εργάζονται με αναλογικά μηχανήματα. Το Spray Kit επιτρέπει την απρόσκοπτη εκ των υστέρων τοποθέτηση δεδομένων αγρού σε οποιοδήποτε ψεκαστήρα.

"Ψηφιακές πλατφόρμες και εργαλεία όπως το FieldView και τα προϊόντα "Magic" της Bayer επιτρέπουν στους αγρότες να λαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τον ακριβή σχεδιασμό των επιχειρησιακών τους διαδικασιών και την ενίσχυση της βιωσιμότητας", επεσήμανε η Karin Guendel Gonzalez, διευθύνουσα σύμβουλος της Bayer CropScience Deutschland GmbH και υπεύθυνη για τις γεωργικές δραστηριότητες της Bayer στη Γερμανία.

"Οι ψηφιακές καινοτομίες ως μέρος ολοκληρωμένων συστημικών λύσεων βοηθούν τους αγρότες να μειώσουν τις διασταυρώσεις οχημάτων και συνεπώς τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να προσδιορίσουν τις βέλτιστες ποσότητες σπόρων, φυτοπροστασίας και λιπασμάτων. Επιτρέπουν επίσης στους αγρότες να μετρήσουν και να τεκμηριώσουν την επιτυχή εφαρμογή των νέων προσεγγίσεων".

Αυτό καθιστά το FieldView ένα βασικό εργαλείο για την προώθηση των θετικών για τη φύση συνεισφορών. Οι αγρότες μπορούν όχι μόνο να χρησιμοποιούν τα δεδομένα της πλατφόρμας για να αποφασίσουν ποια μέτρα για την προώθηση της βιοποικιλότητας είναι καλύτερα εφαρμόσιμα στο αγρόκτημά τους, αλλά το εργαλείο αποτελεί επίσης τη βάση για την καλλιέργεια άνθρακα.

Διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων για βιώσιμες και αναγεννητικές πρακτικές και επιτρέπει την παρακολούθηση του άνθρακα, ένα κρίσιμο στοιχείο για την ευρεία υιοθέτηση της καλλιέργειας άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας.

Γεωργία ακριβείας σε κάθε επίπεδο με σειρά ψηφιακών συσκευών "Magic"

Στην Agritechnica, η Bayer θα παρουσιάσει επίσης τη σειρά ψηφιακών συσκευών "Magic" για την παροχή πληροφοριών και συμβουλών από κοντά στο χωράφι για την ευρωπαϊκή αγορά. 

Οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το "MagicScout Air", μια λύση που βασίζεται σε drone για την αποτελεσματική ανίχνευση των αγρών τους από τον αέρα. Αυτή η τεχνολογία θα τους επιτρέψει να αναλύσουν την εμφάνιση των καλλιεργειών και των ζιζανίων πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές, επίγειες εκτιμήσεις. 

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η ενσωμάτωση της χαρτογράφησης με drone υψηλής ανάλυσης, πλήρους πεδίου μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους τύπους των φυτών και συγκεκριμένα των ζιζανίων που υπάρχουν στο χωράφι. 

Αυτά τα υψηλής ακρίβειας γεωχωρικά δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να μεταφραστούν σε χάρτες συνταγών προστασίας των καλλιεργειών. Αυτή η συνταγή μεταδίδεται μέσω μιας λύσης ISOBUS, επιτρέποντας τον ακριβή "επιτόπιο ψεκασμό" με συμβατικούς ψεκαστήρες.

Η "MagicTrap", μια ψηφιακή κίτρινη παγίδα, λειτουργεί στο πεδίο για να εντοπίζει τα παράσιτα μέσω προηγμένων εικόνων και στο μέλλον θα παράγει συστάσεις για τον τρόπο ελέγχου τους. 

Η εφαρμογή "MagicScout" σχεδιάστηκε για να διευκολύνει και να επιταχύνει τις εκτιμήσεις στον αγρό και επιτρέπει την ατομική ανάλυση εικόνων ζιζανίων και παρασίτων από το σύστημα. 

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να εντοπίσει και να τεκμηριώσει περισσότερους από 140 τύπους ζιζανίων, ασθενειών και ειδών εντόμων σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το "MagicSprayer", έναν σημειακό ψεκαστήρα με ακρίβεια μέχρι το επίπεδο του κάθε φυτού, για την αυτόματη εκτέλεση του προγράμματος ψεκασμού μόνο εκεί που χρειάζεται, επιτρέποντας τη μείωση του κινδύνου και του όγκου προστασίας των καλλιεργειών. 

Πρόκειται για την είσοδο της Bayer στην αγορά της τεχνολογίας εφαρμογής εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας, η οποία συμβάλλει στον στόχο της εταιρείας να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των φυτοπροστατευτικών προϊόντων της κατά 30% έως το 2030 και είναι σχετική με τους στόχους που θέτει η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις