Ρέθυμνο: Κτηνοτρόφοι βρίσκουν νεκρά τα ζώα τους

Ένα θλιβερό γεγονός γίνεται γνωστό μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δεκάδες αρνιά βρίσκουν θάνατο σε μάντρες κτηνοτρόφων στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, πιθανότατα προσβεβλημένα από πνευμονία.

Μία εικόνα που πραγματικά θλίβει και προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Την ανάρτηση των φωτογραφιών που προκαλούν θλίψη έκανε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλος Παπαδάκης.

Τονίζει μάλιστα ότι αυτοί οι κτηνοτρόφοι πρέπει, με κάποιον τρόπο, να αποζημιωθούν, μέσω ΕΛΓΑ ή με κάποιον άλλο τρόπο και μάλιστα, άμεσα, θα κινηθούν οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην ανάρτησή του ο κ. Παπαδάκης αναφέρει:

“Μετά το ένα χαστούκι της οριζόντιας περικοπής της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, έρχεται το άλλο χαστούκι για τους κτηνοτρόφους του Μυλοποτάμου. Από χθες με επικοινώνησαν κτηνοτρόφοι για να σπεύσω στις μάντρες τους και να αντικρίσω πραγματικά αυτό το θλιβερό γεγονός με εκατοντάδες αρνιά που είναι ψοφισμένα αλλά και άλλα που ψοφάνε καθημερινά από Πνευμονία που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή απ’ ότι έχουμε διαπιστώσει…. Κρίμα…. κρίμα…..  από αύριο θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες για να δούμε το πως μπορούν να αποζημιωθούν αυτοί οι κτηνοτρόφοι ή διαμέσου ΕΛΓΑ ή με κάποιον άλλο τρόπο”.

Πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις