Χαρδαλιάς: Ο Περιφερειάρχης που άλλαξε την ασφάλεια των τροφίμων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Στη συνέχεια της έρευνας του agrocapital για την ασφάλεια τροφίμων, ανακαλύψαμε ότι οι καταναλωτές στον Βόρειο Τομέα Αθηνών αισθάνονται πιο ασφαλείς γνωρίζοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν σχετικούς ελέγχους (περισσότερες από 20 διαπιστωμένες παραβάσεις σε έναν μήνα) και αυτό πιστώνεται στον νέο Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά.

Αντιθέτως, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ατομική ευθύνη του πολίτη/καταναλωτή καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι σίγουρο ότι επιτελούν το αντίστοιχο έργο. Συνεπώς, υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων για εκείνους και τις οικογένειές τους.

Ο Καταναλωτής πρέπει να αναπτύξει γνώσεις και δεξιότητες στον έλεγχο των τροφίμων που προμηθεύεται και στο πλαίσιο που οι αντίστοιχοι λιανοπωλητές τηρούν τη νομοθεσία και αναρτούν τις σχετικές πληροφορίες.

Ίαως, και οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες και Περιφερειάρχες που δεν εκτελούν αποτελεσματικά το έργο τους να έχουν να μάθουν πολλά από τον κον Χαρδαλιά και τις καλές πρακτικές που ακολουθεί.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για ότι νεότερο για την ασφάλεια τροφίμων

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις