Γαλλία: Ρωμαιοκαθολικός παπάς ευλογεί τα μπλόκα των αγροτών

Ένας ρωμαιοκαθολικός παπάς στη Γαλλία προκάλεσε αίσθηση, όταν ευλόγησε τα μπλόκα των αγροτών που έχουν παραλύσει την χώρα εδώ και εβδομάδες. Ο παπάς, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, πραγματοποίησε μια τελετή ευλογίας σε ένα μπλόκο παρουσία αγροτών και υποστηρικτών τους.

Οι αγρότες αγωνίζονται για την επιβίωση τους και ότι η ευλογία του είναι ένα σημάδι συμπαράστασης. "Οι αγρότες είναι οι φύλακες της γης μας", είπε. "Χωρίς αυτούς, δεν θα είχαμε να φάμε. Η ευλογία είναι ένα σημάδι ότι ο Θεός είναι μαζί τους σε αυτόν τον αγώνα".

 

Η κίνηση του ιερέα έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ορισμένους κύκλους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η εκκλησία δεν πρέπει να εμπλέκεται σε πολιτικά ζητήματα. Ωστόσο, ο παπάς έχει δηλώσει ότι η ευλογία του είναι μια πράξη θρησκευτικής πίστης και όχι μια πολιτική δήλωση.

Τα μπλόκα των αγροτών στη Γαλλία έχουν ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων. Τα μπλόκα έχουν προκαλέσει σημαντικές κυκλοφοριακές συμφόρησεις και έχουν διαταράξει την εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας έχει προσπαθήσει να διαπραγματευτεί με τους αγρότες, αλλά μέχρι στιγμής οι συνομιλίες έχουν αποτύχει.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις