Διυπουργική συνάντηση για τη Θεσσαλία στις 13:00 στο ΥΠΑΑΤ

Διυπουργική συνάντηση με θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη μια το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε αυτή θα λάβουν μέρος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Επίσης, θα μετάσχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης από τις Παρακάρλιες περιοχές και δήμων που έχουν πληγεί και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ, κτηνοτροφικών, γεωργικών, μελισσοκομικών οργανώσεων και γενικά παραγωγικών και θεσμικών φορέων της περιοχής, όπως επίσης και οι Θεσσαλοί – μέλη του Συντονιστικού της Πανελλαδικής των Μπλόκων.

Στόχος της συνάντησης θα είναι να γίνει μια συνολική ενημέρωση αλλά και καταγραφή τυχόν νέων προβλημάτων που έχουν προκύψει στη Θεσσαλία. 

Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ «έχουμε τα μέσα της άμεσης βελτίωσης, δηλαδή αποζημιώσεις, ενισχύσεις. Αυτά είναι τα άμεσα και τα μεσομακροπρόθεσμα είναι μακροπρόθεσμα, τα οποία θα είναι προϊόν και της μελέτης, η οποία έχει παραδοθεί στον πρωθυπουργό από την ολλανδική εταιρεία και όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα τους συναντήσει κάπου στα μέσα του Μάρτη, θα ανακοινωθεί από τον ίδιο». 

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες της Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις