Η Ρωσία ανεβαίνει στη δεύτερη θέση των εξαγωγεών σιταριού της Βραζιλίας

Σε μια σημαντική εξέλιξη για την αγορά εξαγωγών σιταριού, η Ρωσία ανέβηκε από την τέταρτη στη δεύτερη θέση μεταξύ των εξαγωγέων σιταριού στη Βραζιλία, ξεπερνώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Παραγουάη. Τα τελευταία στοιχεία από το ομοσπονδιακό κέντρο "Agroexport" αναδεικνύουν την αυξανόμενη εξέχουσα θέση της Ρωσίας στο τοπίο των εισαγωγών σιταριού της Βραζιλίας.

Αύξηση των εξαγωγών σιταριού

Οι ρωσικές εταιρείες εξήγαγαν σχεδόν 900.000 τόνους σιταριού στη Βραζιλία το 2023, σηματοδοτώντας σημαντική αύξηση του όγκου εμπορίου.

Η αύξηση αυτή υπογραμμίζει το διευρυνόμενο αποτύπωμα της Ρωσίας στην αγορά της Βραζιλίας και τον αυξανόμενο ρόλο της ως βασικού προμηθευτή σιταριού στην περιοχή.

Επέκταση του μεριδίου αγοράς

Το μερίδιο της Ρωσίας στις συνολικές εισαγωγές σιταριού στη Βραζιλία εκτινάχθηκε στο 21%, σηματοδοτώντας σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Ενώ η Αργεντινή διατηρεί τη θέση της ως ο κύριος προμηθευτής σιταριού στη Βραζιλία, με κυρίαρχο μερίδιο 54%, η ραγδαία άνοδος της Ρωσίας αντανακλά μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη δυναμική του εμπορίου.

Ξεπερνώντας την Αργεντινή

Σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, η Ρωσία ξεπέρασε την Αργεντινή στις εξαγωγές σιταριού προς τη Βραζιλία τον Οκτώβριο του 2023, με εξαγωγές συνολικού ύψους 246.000 τόνων. Το επίτευγμα αυτό υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα της Ρωσίας και την ικανότητά της να κατακτά μερίδιο αγοράς από καθιερωμένους προμηθευτές.

Η άνοδος της Ρωσίας στη δεύτερη θέση στην κατάταξη των εξαγωγών σιταριού της Βραζιλίας σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο παγκόσμιο τοπίο του εμπορίου σιταριού. Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της σε βασικές αγορές όπως η Βραζιλία, η δυναμική του εμπορίου σιταριού εξελίσσεται, παρουσιάζοντας νέες ευκαιρίες και προκλήσεις για τους ενδιαφερόμενους του κλάδου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις