ECCA: Η επισιτιστική ασφάλεια γίνεται και πάλι μια πραγματική ανησυχία

Ο Γενικός Διευθυντής της European Crop Care Association (ECCA), Paolo Marchesini μίλησε στο 18ο Nutrimi Forum στο Μιλάνο για το μέλλον της διατροφής, εξετάζοντας τις ανάγκες των καταναλωτών μετά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ευρώπη από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας το 2019, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας COVID-19, της κρίσης του κόστους ζωής και του πολέμου στην Ουκρανία. 

«Σε αυτό το εξελισσόμενο σενάριο, η επισιτιστική ασφάλεια γίνεται και πάλι μια πραγματική ανησυχία και, κατά συνέπεια, η κεντρική θέση της γεωργίας (και η ικανότητά της, ως επιχείρηση, να διασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα)», είπε. 

«Υπό αυτή την έννοια, ένα διαφωτιστικό παράδειγμα είναι αυτό της καινοτομίας, η οποία αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη για την αντιμετώπιση πολλών από τις προαναφερθείσες προκλήσεις. Η καινοτομία είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις της αγοράς και της οικονομίας και, για να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πρέπει να ενθαρρυνθεί και να υποστηριχθεί έντονα».

Στο νέο παγκόσμιο και περιφερειακό περιβάλλον, πρέπει να δημιουργήσουμε ίσους όρους για τα γενόσημα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην τόνωση του ανταγωνισμού μεταξύ των προμηθευτών γεωργικών τεχνικών μέσων, στη μείωση των τιμών και στην τόνωση των προσπαθειών έρευνας και καινοτομίας.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις