Ακαρπία σε μήλα – βερίκοκα: δεύτερη επιστολή του Δημάρχου Ελασσόνας στον ΕΛΓΑ

Τα προβλήματα των αγροτών στο Δήμο Ελασσόνας περιγράφει με δεύτερη επιστολή του ο Δήμαρχος Ελάσσονας, Νίκος Γάτσας προς το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Σε αυτή ζητά να προβεί σε αυτοψία για τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος στην ακαρπία και καρπόπτωση στις καλλιέργειες μηλιάς και βερικοκιάς.

«Δεχθήκαμε πλείστες αναφορές από παραγωγούς μηλιάς και βερικοκιάς από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας και ιδιαίτερα από τις Δημοτικές Ενότητες Σαρανταπόρου, Λιβαδίου με τις οποίες μας ενημέρωσαν ότι τα φαινόμενα της έλλειψης ανθοφορίας, ανθόρροιας λόγω μη γονιμοποίησης καθώς και έντονης καρπόπτωσης, παρουσιάζονται και στις συγκεκριμένες καλλιέργειες» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Γάτσας. 

Και συνεχίζει «Όπως όλοι οι παραγωγοί πιθανολογούν ότι το φαινόμενο οφείλεται στις ιδιαίτερα δυσμενείς και ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες (ήπιος χειμώνας, άστατος και κρύος καιρός κατά την περίοδο της ανθοφορίας) με αποτέλεσμα την μείωση στο σύνολο της αναμενόμενης παραγωγής.

Συναισθανόμενοι την ανησυχία και των συγκεκριμένων παραγωγών παρακαλούμε, όπως κλιμάκιο της υπηρεσίας σας προβεί σε αυτοψία για τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος και για τις δικές σας σχετικές ενέργειες για αποζημίωση των παραγωγών του δήμου μας».
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις