Πληρωμές: Λάθη, παραλείψεις και στο βάθος… απλήρωτοι αγρότες

Σοβαρές ελλείψεις και λάθη στις πληρωμές που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας διαπιστώνουν πολλοί παραγωγοί.

Σε επικοινωνία που είχε το Agrocapital με πολλούς αγρότες ανά τη χώρα, σχεδόν στο σύνολό τους έκαναν λόγο για παραλείψεις στις πληρωμές καθώς είδαν στους λογαριασμούς τους αρκετά λιγότερα χρήματα από αυτά που είχαν υπολογίσει.

Φυσικά το «φταίξιμο» δεν πέφτει στις πλάτες των αγροτών αλλά στους αρμόδιους οι οποίου όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν για «εκκαθαριστική» πληρωμή χωρίς λάθη και παραλείψεις αλλά και τους συμβούλους. 

Τα περισσότερα και μεγαλύτερα λάθη εντοπίζονται στις πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων όπου η κύρια αιτία εντοπίζεται στη μη διενέργεια των ελέγχων επιλεξιμότητας που απαιτούνται. 

Σε ό,τι αφορά τα Οικολογικά Σχήματα, εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ από την πρώτη στιγμή έδειξε την αδυναμία του να διαχειριστεί την όλη κατάσταση με τα γνωστά «μπρός πίσω» σε στρεμματικές ενισχύσεις κ.α.

Δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά αποδεικνύεται ότι ο αγροτικός κόσμος βγαίνει ζημιωμένος από την ολιγωρία αλλά και τις καθυστερήσεις στον Οργανισμό Πληρωμών, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην λαμβάνουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ήταν αυτή που ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών στον αγροτικό κόσμο.

Το προηγούμενο διάστημα έλεγε σε όλους τους τόνους ότι η πληρωμή θα γίνει σωστά και δίκαια. Κάτι που απέχει από την κατάσταση που είδαν οι αγρότες τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις