Να αναπροσαρμοστούν οι αποζημιώσεις σύμφωνα με τα αντικειμενικά δεδομένα της αγοράς

«Αναπροσαρμογή των τιμών του υπολογισμού της αποζημίωσης σύμφωνα με τα αντικειμενικά δεδομένα της αγοράς» ζητά ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης, κατέθεσε ως αναφορά την με αρ. Πρ. 231/ 17-10-2023 επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, η οποία αναφέρεται στο θέμα των αποζημιώσεων  για φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με την επιστολή, στις 12/10/2023 εκδηλώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στις περιοχές Μώραινα, Ξαλιάρη, Παλιόβαλτα, καθώς και στις όμορες περιοχές και διαπιστώθηκε το εύρος και το μέγεθος της ζημιάς από κλιμάκια της Δ.Α.Ο.Κ και του ΕΛΓΑ.

Επισημαίνεται ότι «οι τιμές υπολογισμού της αποζημίωσης του ελαιόκαρπου ανέρχεται σε 0,59  ευρώ ανά κιλό, που αντιστοιχεί σε τιμή ελαιόλαδου περίπου 3 ευρώ ανά κιλό» ενώ  «οι εμπορικές πράξεις που έχουν ήδη αρχίσει για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο βρίσκονται γύρω στα 9 ευρώ ανά κιλό και με τάσεις μάλιστα ανόδου.»

Ζητείται «να γίνει αναπροσαρμογή των τιμών του υπολογισμού της αποζημίωσης σύμφωνα με τα αντικειμενικά δεδομένα της αγοράς.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις