Οι Έλληνες ροδοπαραγωγοί εκπέμπουν SOS

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης), σε επιστολή του προς τον Επίτροπο Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, αναφέρεται στην έκκληση βοήθειας που κάνουν οι Έλληνες ροδοπαραγωγοί, λόγω της μεγάλης ζημίας που έχει σημειωθεί στην αγροτική παραγωγή τους από τις πρόσφατες καιρικές συνθήκες.

Με την Ελλάδα να κατέχει μεγάλο μερίδιο παραγωγής στην πρώτη ποιοτικά κατηγορία που είναι τα βρώσιμα ρόδια, αλλά και στα ρόδια για χυμοποίηση, το μέλλον των ροδοπαραγωγών είναι αβέβαιο. Ο διάσπαρτος κλήρος, ο ανταγωνισμός από ροδοπαραγωγούς του εξωτερικού και η έλλειψη αγροτικών συνεταιρισμών σφίγγουν τη θηλιά γύρω από τον λαιμό της παραγωγής ελληνικού ροδιού.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος καλεί τον αρμόδιο Επίτροπο να εξετάσει τη δυνατότητα συμπερίληψης των παραγωγών σε έκτακτη χρηματοδότηση, που ειδικότερα πλήττονται από δυσμενή καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψιν τα ειδικά προβλήματα που προκύπτουν, ερωτάται η Επιτροπή εάν δύναται η παροχή νέων κινήτρων για τη σύσταση οργανωμένων αγροτικών συνεταιρισμών σχετικά με τη βελτίωση και την εμπορική προώθηση της παραγωγής οπωροκηπευτικών.

* Επισυνάπτεται η επιστολή του Ευρωβουλευτή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις